Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι ισχυρίστηκε ο πρώτος χρυσαυγίτης κατηγορούμενος, Ι. Άγγος

Ο Ι. Άγγος, που είναι εκείνος που ειδοποίησε τους άλλους χρυσαυγίτες στη φονική επίθεση κατά του Π. Φύσσα, ξεκίνησε την απολογία του περί τις 2 μ.μ., ανοίγοντας τον κύκλο απολογιών των μελών της νεοναζιστικής συμμορίας

Ο Ιωάννης Άγγος είναι ο πρώτος από τους 18 κατηγορούμενους που βρέθηκε στο εδώλιο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η κατάθεσή του θα συνεχιστεί αύριο στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού.

Σήμερα ο κατηγορούμενος ανέφερε πως την ημέρα της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013 είχε πάει στα γραφεία της Τοπικής Νίκαιας από τις 7 μέχρι τις 8.30, όπου βρίσκονταν ο πυρηνάρχης Πατέλης, ο γραμματέας Τσανακανίκας και ο Τσανακανίκας, ενώ στις 10 πήγε στο «Κοράλι» μαζί με τον γείτονά του Τσαλίκη.

Ο Άγγος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώρισε ποιος είναι ο Φύσσας και ότι τους ενοχλούσαν μέλη της παρέας του θύματος, που καθόταν πίσω του στην καφετέρια τους, φωνάζοντας ότι στο Κερατσίνι δεν χωράνε φασίστες.

Επειδή οι κλήσεις του έχουν καταγραφεί και είναι στη διάθεση του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι μέσα από την καφετέρια επικοινώνησε με τους Μιχάλαρο, Καλαρίτη, Χρυσαφίτη και Καζατζόγλου. 

Στις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου για ποιο λόγο επικοινώνησε με τους παραπάνω την ώρα που είχε φασαρία κι παρακολουθούσε τον αγώνα, παρά το γεγονός ότι τους είχε δει κι πριν κι αυτούς στα γραφεία, έφερε διάφορες δικαιολογίες. 

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Παραδέχτηκε επίσης ότι ήταν στην καφετέρια έλαβε μήνυμα από τον Πατέλη, που έλεγε να μαζευτούν όλοι στα γραφεία της Νίκαιας. Ισχυρίστηκε όμως ότι θεώρησε ότι ήταν για διανομή φυλλαδίων και δεν ανταποκρίθηκε. 

Ύστερα υποστήριξε ότι πήγε κατευθείαν σπίτι του, που βρίσκεται 25 μέτρα από το «Κοράλι», πριν τελειώσει το παιχνίδι από όπου άκουσε τα ουρλιαχτά της κοπέλας του Φύσσα, χωρίς να ξέρει ποια είναι και κατέβηκε με τις πιτζάμες να δει τι έχει συμβεί. 

Αφού ρώτησε έναν αστυνομικό, που του απάντησε πως μαχαιρώθηκε ένα παιδί και συνελήφθη ένας Ρουπακιάς τον οποίο γνώριζε από την Τοπική της Νίκαιας, πήγε, όπως ισχυρίστηκε, κατευθείαν σπίτι του από όπου επικοινώνησε με τον Πατέλη για να μάθει αν ήξερε κάτι σχετικό.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Όμως, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Άγγος είναι ο άνθρωπος που ειδοποίησε μέλη της οργάνωσης πως ο 34χρονος μουσικός βρισκόταν με φίλους του στο «Κοράλι» στο Κερατσίνι.

Τα στοιχεία της υπόθεσης αναφέρουν πως ο Άγγος, μέλος της Ασφάλειας της τοπικής Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, ειδοποίησε τον ιεραρχικά ανώτερο του Ιωάννη Καζαντζόγλου και αυτός με τη σειρά του τον υπεύθυνο της τοπικής, Γιώργο Πατέλη. Αυτός με τη σειρά του ειδοποίησε τον βουλευτή Ιωάννη Λαγό.

Μέσα σε εννιά λεπτά από το τηλεφώνημα ειδοποιήθηκαν με μήνυμα τα μέλη της οργάνωσης να μεταβούν στα γραφεία της Νίκαιας και είκοσι λεπτά αργότερα άρχισε να συγκροτείται η ομάδα που καταδίωξε τον μουσικό και τους φίλους του. 

Με την έγκριση του Λαγού, όπως προκύπτει από τα τηλεφωνήματα, η πομπή μηχανών και αυτοκινήτων ξεκίνησε προς την καφετέρια και ο χρόνος για να κοπεί το νήμα της ζωής του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά μετρούσε αντίστροφα.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν οι συγκατηγορούμενοί του Ρουπακιάς (προσήλθε με αστυνομική συνοδεία), Πατέλης, Αγιοβλασίτης, Αναδιώτης, Καζαντζόγλου, Κομιάνος, Καλαρίτης, Κορκοβίλης, Μιχάλαρος, Σταμπέλος, Αθ. Τσορβάς, Ν. Τσορβάς, Χρυσαφίτης. 
Δεν προσήλθαν οι Ευγενικός, Δήμου (σ.σ. έχει αποχωρήσει από την οργάνωση καταγγέλλοντας απειλές για τη ζωή του), Τσακανίκας, Σαντοριναίος.

Από την αρχή της συνεδρίασης οι κατηγορούμενοι ζήτησαν, μέσω των συνηγόρων τους, να μην τραβηχτούν φωτογραφίες τους και σε όσες απαθανατίζονται με πλάτη να μην είναι διακριτά τα χαρακτηριστικά τους. 

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε ο σχολιασμός των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Παρούσα και σήμερα η Μάγδα Φύσσα και πλήθος κόσμου, ενώ αυξημένη είναι η παρουσία των δημοσιογράφων.

Δείτε: Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα στη θέα του Ρουπακιά

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί