Εργαστήριο Κεραμικής για αρχάριους

Από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Η κεραμική, η πανάρχαια τέχνη κατασκευής διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων, αναβιώνει στο επιτυχημένο Εργαστήριο που διοργανώνει για άλλη μια φορά το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΕΛΙΟΥ.

Ο υγρός ακατέργαστος πηλός παίρνει μορφή απ’ τα ανθρώπινα χέρια και μετατρέπεται σε πρωτότυπα δημιουργήματα. Στη συνέχεια  ξηραίνεται για να στερεοποιηθεί και αργότερα μπαίνει σε ειδικό φούρνο για να “ψηθεί” ώστε ν΄ αυξηθεί η μηχανική του αντοχή.

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να βιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και την ικανοποίηση της κατασκευής δικών τους αντικειμένων, μαθαίνοντας την τεχνική της κεραμικής, ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν εμπειρία ή όχι.

Ενότητες Σεμιναρίου:

  • Θεωρία  κεραμικής
  • Τεχνική ζυμώματος του πηλού και άνοιγμα φύλλου
  • Άνοιγμα μπάλας (τσιμπιτό)
  • Τεχνική με μακαρόνι
  • Μικρογλυπτική
  • Κατασκευή με καλούπι

Το κόστος του προγράμματος είναι 120€ ανά συμμετοχή.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ.

Χρόνος Διεξαγωγής: 20 διδακτικές ώρες, 24/06, 26/06, 01/07 και 03/07 κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17:00-21:15.

Εισηγήτρια: Εύα Ζερβάκη, απόφοιτη του τμήματος σχεδιαστών της σχολής κεραμικής Κολυμβαρίου. Έχει εργαστεί στην ΝΕΛΕ Ηρακλείου και για 12 χρόνια στο ΚΔΑΠ του δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Διατηρεί το δικό της εργαστήριο  στις Αγίες Παρασκιές και έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις εμπορικές και ομαδικές, καθώς και σε πολλά σεμινάρια κεραμικής.

Πληροφορίες στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου – Κορωναίου 9, τηλ. 2810-302736 & 302730 φαξ 2810-227189, info@katartisi.gr από 09:00 έως 14:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί