Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Στις 24 Ιουνίου το πειθαρχικό της ΕΛΑΣ για τους οκτώ

Για την επιβολή πειθαρχικής ποινής στους οκτώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του ξυλοδαρμού, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου αποφασίζει το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛΑΣ

Για τις 24 Ιουνίου έχει οριστεί, σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, η συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΛΑΣ το οποίο θα αποφασίσει την επιβολή πειθαρχικών ποινών στους οκτώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο συνήγορος των οκτώ να ζητήσει αναβολή λόγω της προεκλογικής περιόδου και άρα η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΔΕ, το πόρισμα της οποίας είχε αποκαλύψει το Δεκέμβριο το News 24/7 είχε προτείνει την παραπομπή των οκτώ στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛΑΣ με το ερώτημα επιβολής πειθαρχικής ποινής.

Πιο συγκεκριμένα προτείνεται απόταξη για τους τέσσερις από τους οκτώ, δηλαδή το πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο που σημαίνει να φύγουν οριστικά από το Σώμα. Και για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση, το δεύτερο πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο, που θα επιβληθεί για διάστημα ορισμένων μηνών ανάλογα με το τι θα κρίνει το πειθαρχικό.

Σημειωτέον ότι είθισται, όταν η ΕΔΕ καταλήγει σε πρόταση για ποινή, τα πειθαρχικά να την υιοθετούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αμφισβητήσουν όλη τη διαδικασία της Εξέτασης.

Εν τω μεταξύ το Φεβρουάριο ο Συνήγορος του Πολίτη στο πόρισμα του για την ΕΔΕ εις βάρος των οκτώ αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση του ξυλοδαρμου του Ζακ Κωστοπουλου, επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία προχώρησε άψογα και άνοιξε το δρόμο για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών από το πειθαρχικό της Αστυνομίας.

Το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη ειδικότερα επιβεβαίωσε ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες κατά τη διενέργεια της ΕΔΕ, η οποια έγινε στον αναγκαίο χρονο και με σεβασμό στα δικαιώματα των πειθαρχικά ελεγχόμενων και διωκώμενων προσώπων. Ως εκ τούτου ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε να του αποσταλεί η απόφαση του αρμοδιου πειθαρχικού οργάνου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η αποκάλυψη του περιεχομένου του πορίσματος της ΕΔΕ σε βάρος των οκτώ είχε προκαλέσει την αντίδραση του συνηγόρου τους, πολιτευτή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη, ο οποίος είχε αποστείλει εξώδικο, ενώ στη συνέχεια είχε πραγματοποιηθεί από την ΕΛΑΣ Προκαταρκτική Διοικητική Έρευνα για το ρεπορτάζ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί