Στον ΟΑΕΔ Κρήτης ο Νίκος Ηγουμενίδης

Με στόχο την τελευταία ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν άμεσα την Περιφερειακή Διεύθυνση, πραγματοποιήθηκε αρχικά συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Γιάννη Πάγκαλο και στη συνέχεια συζήτηση με αρκετούς εργαζόμενους της Διεύθυνσης.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης άκουσε πτυχές από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και τις προτάσεις τους για την περαιτέρω βελτίωση της Διεύθυνσης.

Στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκαν η μεταρρύθμιση του ΟΑΕΔ, ο ανασχεδιασμός προγραμμάτων απασχόλησης, η επέκταση και ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, προτάσεις για την κάρτα ανεργίας με στόχο την αντιμετώπιση και περαιτέρω μείωση της ανεργίας, ζητήματα προμηθειών, η ανάγκη διαφήμισης των προγραμμάτων για τους ανέργους κ.ά.

Στη συνέχεια ο Νίκος Ηγουμενίδης επισκέφτηκε το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Ηρακλείου  – μία από τις πιο κομβικές και μάχιμες υπηρεσίες που αφορούν τους ίδιους τους ανέργους- και συνομίλησε με την Διευθύντρια κα Ελευθερία Ζωάκη.

Κατόπιν, ο Νίκος Ηγουμενίδης άκουσε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στο χώρο της εργασίας τους και τα ζητήματα που έθεσαν για την περαιτέρω βελτίωση του Κέντρου αλλά και γενικότερα για την χάραξη και περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και την υπεράσπιση της εργασίας.

Συζητήθηκαν ζητήματα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και των ανεκμετάλλευτων εκτάσεων σε όφελος της κοινωνίας και της Υπηρεσίας, ζητήματα στέγασης, της ανάγκης για ενιαία μορφή εργασιακών σχέσεων, το θέμα της άμεσης υπογραφής της ΚΥΑ για την κοινωφελή κ.ά.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης, ο οποίος έχει διατελέσει και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η οποία κατά την τελευταία σύνοδο εισηγήθηκε κρίσιμα νομοσχέδια για το χώρο της εργασίας, εξήγησε το διακύβευμα των επόμενων εκλογών και την ανάγκη συνέχισης του δρόμου για την αποκατάσταση των αδικιών, ενίσχυσης της θέσης του μεσαίου χώρου και συνέχισης της πορείας αποκατάστασης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί