Στην ΔΕΥΑ Ρεθύμνου και στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ο Αν. Ξανθός

Ο Υπουργός Υγείας και υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός συνοδευόμενος από την επίσης υποψήφια βουλευτή Χρυσούλα Μανουσάκη, το Συντονιστή της ΝΕ Ρεθύμνου και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βλαστό και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 14/6/2019 την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρεθύμνου (ΔΕΥΑΡ).

Στη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Βασίλης Θεοδωράκης , καθώς και στελέχη της επιχείρησης συζητήθηκαν τα έργα που διαχειρίζεται αυτή την περίοδο η ΔΕΥΑΡ και για τα οποία διασφαλίστηκε η ομαλή χρηματοδότηση τους, όπως:

  1. Η επέκταση του Βιολογικού καθαρισμού του Ρεθύμνου που είχε σταματήσει το 2012 και αποκαταστάθηκε   η χρηματοδότηση της το 2017 , με προϋπολογισμό 5,5 εκ. ευρώ και η οποία θα καλύψει τις περιοχές Ατσιπόπουλο, Πανόραμα, Βιολί Χαράκι.
  2. Το έργο ύδρευσης-αποχέτευσης ύψους 3 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα ΦιλόΔημος για αντικατάσταση αγωγών στις περιοχές Ατσιπόπουλο, Καλλιθέα και στα χωριά του Βρύσινα.

Ο κ. Ξανθός τόνισε τη σημασία της εγγυημένης και σε προσιτή τιμή πρόσβασης των πολιτών σε ένα δημόσιο αγαθό όπως το νερό, την  ανάγκη διαφύλαξης του δημόσιου χαρακτήρα των ΔΕΥΑ και την πολύ σημαντική συνεισφορά των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΡ για να έχει το Ρέθυμνο αξιόπιστες υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης. Η συμβολή των ΔΕΥΑ  στην προστασία του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας, καθώς και στην εξοικονόμηση ενέργειας είναι αδιαμφισβήτητη, ανέφερε ο κ. Ξανθός. Και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο οφείλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού αλλά και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ να αποτρέψουν κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης τους. Τόνισε επίσης ότι το εμβληματικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» έδωσε χρηματοδοτική ανάσα στους Δήμους και τους επέτρεψε να αντιμετωπίσουν διαχρονικές ελλείψεις στις υποδομές τους και να δρομολογήσουν σημαντικές παρεμβάσεις αναπτυξιακής σημασίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Παράρτημα Ρεθύμνου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), όπου συζητήθηκαν με στελέχη του Οργανισμού τα έργα που διαχειρίζεται ο ΟΑΚ. Έμφαση δόθηκε στην πρόσφατη έγκριση χρηματοδότησης 18,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα ΦιλόΔημος για την κατασκευή διυλιστηρίου για τα νερά του Φράγματος Ποταμών που θα λύσει μακροπρόθεσμα το πρόβλημα ύδρευσης της πόλης του Ρεθύμνου και της βόρειας τουριστικής ζώνης του Νομού. Στη συνάντηση έγινε επίσης αναφορά στην κατ’ αρχήν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω του Υπουργείου Υποδομών και του ΟΑΚ, της χρηματοδότησης του έργου επέκτασης του κεντρικού αγωγού του Φράγματος Ποταμών ύψους 4,8 εκ ευρώ για την άρδευση 14.000 στρεμμάτων του Κάμπου Ρεθύμνου από Πηγή έως Πρίνο και τμημάτων στις περιοχές Μυσίρια, Ξηρό Χωριό και Γιαννούδι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί