Γ. Σταθάκης: Ο Μητσοτάκης πήρε πίσω τις εξαγγελίες περί φοροελαφρύνσεων το 2019 (Βίντεο)

«Ανοιχτό το αποτέλεσμα των εκλογών, υπάρχει η προοπτική να επανασυσπειρώσουμε το κομμάτι των ψηφοφόρων»

Μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εκτίμησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι στις κάλπες της 7ης Ιουλίου συγκρούονται δύο σαφή σχέδια που συμπυκνώνονται σε δύο διαφορετικές στρατηγικές.

«Η ΝΔ προτείνει μία κλασική νεοφιλελεύθερη συνταγή που λέει φοροεαλφρύνσεις, συρρίκνωση των δημοσίων δαπανών, ευελιξία στον χώρο της εργασίας και στους μισθούς και σταδιακή ιδιωτικοποιήση μέρους του κοινωνικού κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μία σταθερή αναπτυξιακή στρατηγική στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής και υπεράσπιση του χώρου εργασίας» σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα.

Όπως είπε ο Γ. Σταθάκης, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι ανοιχτό καθώς αυτοί που γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μετακινήθηκαν στα υπόλοιπα κόμματα. «Ο κύριος όγκος, το 20% δηλαδή περίπου 1 εκατ. πολίτες επέλεξαν να ψηφίσουν μικρά κόμματα ή λευκό. Κράτησαν απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να μετακινηθούν. Υπάρχει η προοπτική να επανασυσπειρώσουμε όλο αυτό το κομμάτι των ψηφοφόρων» υπογράμμισε.

Ο Γιώργος Σταθάκης επισήμανε ότι ο Κ. Μητσοτάκης ΝΔ έκανε ένα βήμα πίσω από τα περί φοροελαφρύνσεων από την επόμενη μέρα εφόσον εκλεγεί. «Είπε ότι τις φοροελαφρύνσεις θα τις φέρει το 2020, στον επόμενο προϋπολογισμό. Αμφισβητώ και αυτές τις φοροελαφρύνσεις καθώς πρέπει να βρει δημοσιονομικό χώρο 5,1 δισ. για το 2020» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Ερωτηθείς για τα περί «αλλεργίας» του ΣΥΡΙΖΑ στις επενδύσεις, κάλεσε τη ΝΔ σε σύγκριση των πεπτραγμένων «για να δούμε ποιος μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Προκαλώ οποιονδήποτε να δει τις επενδύσεις επί ΝΔ. Με εξαίρεση τη Fraport και την Cosco, το σύνολο σχεδόν των στρατηγικών επενδύσεων είχε καταπέσει στο ΣτΕ. Ο αναπτυξιακός νόμος, που ήταν το καλύτερο εργαλείο που είχαμε μέσα στην κρίση, είχε παγώσει από την Κομισιόν για λόγους διαφθοράς» τόνισε ο Γ. Σταθάκης.

Παράλληλα χαρακτήρισε πολύ διαφορετική την πραγματικότητα με τη ΔΕΗ σε σχέση με αυτά που λέει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Η ΝΔ το 2010 –2014 είχε επιλέξει να αυξάνει την τιμή του ρεύματος κατά 15% κάθε χρόνο. Αυτό οδήγησε σε εκρηκτικότητα προβλήματα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόβλημα. Ταυτόχρονα η ΝΔ αύξανε το δανεισμό της ΔΕΗ, τον είχε φτάσει στα 5 δισ. Η ΔΕΗ έπρεπε να αναδιαρθρωθεί και να προσαρμοστεί σε μία νέα αγορά ενέργειες. Επιλέξαμε να μην αυξήσουμε την τιμή του ρεύματος για πέντε συνεχόμενα χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι υπάρχει μία πίεση προς τη ΔΕΗ, με την κατάσταση πάντως, να είναι όπως δήλωσε, διαχειρίσιμη.

Τέλος, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και υπογράμμισε ότι υπάρχει μία διεθνής κινητικότητα που επικυρώνεται από τις συναντήσεις των ηγετών του νότου, τις εξελίξεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ, κάτι που είναι υπέρ της Ελλάδας.

Αυγή


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί