Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κάθε λέξη από το πρόγραμμα του ΔΝΤ (βίντεο)

Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κάθε λέξη από το πρόγραμμα του ΔΝΤ είπε στην τηλεόραση του ΒLUE SKY και στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη.

Μια πολιτική που τη μισολέει και τη μισοκρύβει η ΝΔ, μια πολιτική λιτότητας, μείωσης των μισθών και καταρράκωσης  του κοινωνικού κράτους. Είναι οι ίδιες πολιτικές που εφάρμοσε ο κ. Μάκρι και σε ένα χρόνο η Αργεντινή οδηγήθηκε πίσω στην αγκαλιά του ΔΝΤ.  

Στην αρχή της συζήτησης με τον κ, Χατζηδάκη τέθηκαν τα θέματα που αναδείχτηκαν με την απεργία των ιδιοκτητών Διαγνωστικών Κέντρων για την οποία ο Νίκος Φίλης είπε ότι ήταν αδικαιολόγητη και εξυπηρέτησε προφανείς σκοπούς τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Η κυβέρνηση αυτή αύξησε κατά 70 περίπου εκατομμύρια την αμοιβή των Διαγνωστικών Κέντρων σε σχέση με το 2014, ενώ συνολικά ξαναέστησε στα πόδια του το Σύστημα Υγείας που είχαν διαλύσει οι μνημονιακές πολιτικές, δίνοντας πρόσβαση στους ανασφάλιστους, βελτιώνοντας τη λειτουργία των Νοσοκομείων,  δημιουργώντας το θεσμό των ΤΟ.Μ.Υ και πολλά άλλα. Η απαίτηση των ιδιοκτητών αυτών των επιχειρήσεων να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι το 85% του κόστους των εξετάσεών τους είναι παράνομη είπε ο κ. Φίλης και καυτηρίασε τη στάση του κ. Πατούλη που  ως πρόεδρος του ΙΣΑ ετέθη επικεφαλής των κινητοποιήσεων των μεγαλοεργοδοτών, πυροδοτώντας την ένταση, αντί να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος.

Καταλαβαίνουν οι πολίτες με ποια συμφέροντα στο χώρο της υγείας τάσσεται η ΝΔ το πρόγραμμα της οποίας δεν είναι τίποτα άλλο από κερδοσκοπία και εμπόριο στην υγεία και μάλιστα σε μια χώρα που το 50% της συνολικής δαπάνης για την υγεία καταλήγει στον ιδιωτικό τομέα, ενώ, στις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό αυτό είναι πολύ μικρότερο, υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης.

«Κόφτης από τώρα στη δημιουργία υπερπλεονασμάτων»

Για τα μόνιμα κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος ύψους 1,2 δις. είπε ο κ. Φίλης. Γνωρίζουμε τι λένε ο κ. Ρέγκλινγκ και ο κ. Στουρνάρας, οι οποίοι  και άλλες φορές τα τελευταία τρία χρόνια έχουν διατυπώσει την ανησυχία τους για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, όμως πάντα η κυβέρνηση και το ΓΛΚ είχαν τελικά δίκιο και πιάναμε και υπερκαλύπταμε τους στόχους.  Η διαφορά από το παρελθόν είναι ότι τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια δεν χρειάζεται να περιμένουμε το τέλος του χρόνου για να διαπιστώσουμε την ύπαρξη υπερπλεονάσματος και να δώσουμε το μέρος που αναλογεί σε κοινωνικές ελαφρύνσεις. Το κάνουμε από το πρώτο τετράμηνο, γιατί είναι ανάγκη για την οικονομία να μπαίνει «κόφτης» από την αρχή στη δημιουργία υπερπλεονασμάτων.

Παραδίδουμε γεμάτα ταμεία

Παραλάβαμε μια χρεοκοπημένη οικονομία το 2015 με χρήματα που επαρκούσαν για τους μισθούς και τις συντάξεις ενάμιση μήνα. Το πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου είχε πέσει έξω όπως ομολόγησαν αργότερα ο κ. Σόϊμπλε και σε έκθεσή του το ΔΝΤ το 2017. Παραδίδουμε γεμάτα ταμεία με 25 δις. ευρώ σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης και 34 δις, για τη γενική κυβέρνηση. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

Δεν είμαστε αμνήμονες ούτε Λωτοφάγοι

Πότε γίνατε υπουργός κ. Χατζηδάκη; Επί μνημονιακών κυβερνήσεων που διέλυσαν και χρεοκόπησαν τη χώρα. Πήραμε τη χώρα με ανθρωπιστική κρίση, καταρρακωμένη, με παιδική φτώχεια, με παιδιά που δεν είχαν ακόμη και φαγητό. . Οι άλλοι έλεγαν στο ΔΝΤ «Τόσα κι άλλα τόσα». Μας επιβλήθηκε ένα πρόγραμμα που είχε και αδικίες, Έγιναν βήματα, όχι όσα θέλαμε, αλλά έγιναν.  Ο κ. Χατζηδάκης που υπηρέτησε ως υπουργός  την κυβέρνηση Καραμανλή που με ένα δυσθεώρητο ελλείμματα έριξε έξω την οικονομία, και τώρα μας λένε ότι παραλάβαμε ανθηρή οικονομία και νομίζουν ότι οι πολίτες είναι αμνήμονες και Λωτοφάγοι. Αν εμείς επιβαρύναμε 17% τη μεσαία τάξη , εσείς την είχατε επιβαρύνει 83%.

Γιατί, δεν κάνατε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης  πέρα από ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε 10 Δήμους;

Γιατί δεν λέτε ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε προβλεφθεί σε μνημονιακό νόμο δικό σας και εμείς αναγκαστήκαμε να το κόψουμε τμηματικά μετά την ήττα μας στη διαπραγμάτευση;

Τι λέτε για την έκθεση της Goldman Sachs που πανηγυρίζει για την πιθανή νίκη της ΝΔ και κάνει λόγο για μειώσεις μισθών και περαιτέρω διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων; 

Λάβαμε το μήνυμα και διορθώνουμε την πορεία μας

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό λαϊκό κόμμα, έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών και έμπρακτα στο πρόγραμμά του διόρθωσε την πορεία του.

Χωρίς κοινωνικό κράτος δεν υπάρχει ανάπτυξη.

Έγιναν βήματα, αλλά θέλουμε περισσότερη ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και επενδύσεις. Το 2017 και το 2018 είχαμε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων και σημαντική αύξηση των εξαγωγών.

Σφυροκόπημα Φίλη σε Χατζηδάκη για προσλήψεις στην ειδική αγωγή και το κοινωνικό κράτος

Σε διαρκές σφυροκόπημα προς τον κ. Χατζηδάκη και τη ΝΔ επιδόθηκε στη συνέχεια ο Νίκος Φίλης για το περίφημο 5 φεύγουν 1 έρχεται στο δημόσιο τομέα που προτείνει η ΝΔ με βάση το οποίο είναι αδύνατο να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις στην υγεία, στην παιδεία και στις δομές του κοινωνικού κράτους. Σε δύσκολη θέση και με εμφανή αδυναμία να απαντήσει συγκεκριμένα στα ερωτήματα του Νίκου Φίλη, ο κ. Χατζηδάκης επαναλάμβανε συνέχεια ότι «το κράτος έχει συνέχεια», αοριστολογώντας και αρνούμενος επανειλημμένα να δεσμευτεί για τους 4500 διορισμούς που ήδη τρέχουν στο ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή, τους 15000 διορισμούς στην εκπαίδευση, τους 10000 στην υγεία.

Ειδικότερα ο Νίκος Φίλης, αφού είπε ότι επί  ΣΥΡΙΖΑ οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 10000 λιγότεροι από το 2014, ανέφερε ότι η ΝΔ θέλει να ανατρέψει τον κανόνα 1 φεύγει 1 έρχεται που συμφώνησε με τους Θεσμούς ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό για το 2018  που έφυγαν με σύνταξη 10000 δημόσιοι υπάλληλοι, θα σήμαινε ότι θα έπρεπε με τον κανόνα της ΝΔ 5:1 να προσληφθούν 2000 εκ των οποίων 1500 χωροφύλακες και οι υπόλοιποι στις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων. Έτσι είναι αδύνατο να καλυφθούν οι υπόλοιπες ανάγκες τόνισε, με τον κ. Χατζηδάκη να αδυνατεί να απαντήσει συγκεκριμένα και να λέει ότι η ΝΔ θα έχει περιοριστική πολιτική στις προσλήψεις στο  δημόσιο, ώστε, να αντισταθμίσει τα έσοδα που θα χαθούν από  τις φοροελαφρύνσεις.   

Στον αέρα οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή αν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ.  Άρνηση του κ. Χατζηδάκη να δεσμευτεί

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέστησε τη διαλυμένη ειδική αγωγή. Το ξέρω το θέμα ως υπουργός Παιδείας και έχω ιδιαίτερη ευαισθησία. Επί υπουργίας μου άνοιξαν όλα τα σχολεία από την πρώτη μέρα με όλους τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στη θέση τους είπε στη συνέχεια ο Νίκος Φίλης.

«Πως θα πάει μπροστά η οικονομία με διάλυση της εκπαίδευσης και της υγείας; 40000 εκπαιδευτικοί έφυγαν τα χρόνια των μνημονίων. Υπήρχε απαγόρευση διορισμών όσο είμαστε σε μνημόνια. Τι θα πείτε στα παιδιά της ειδικής αγωγής και στις οικογένειές τους; Να στελεχωθούν ή όχι τα σχολεία τους με 4500 διορισμούς τώρα, το 2019; Δεσμευτείτε, πείτε νούμερα κύριε Χατζηδάκη, όχι γενικολογίες και εκθέσεις ιδεών. Θα πάρετε τους 4500 εκπαιδευτικούς, ναι ή όχι;»

πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί