Κρήτη: Πυρκαγιά σε ακαθάριστο οικόπεδο, για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια μέρα

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης όταν οι σειρήνες από Πυροσβεστικά Οχήματα της Ιεράπετρας ανησύχησαν πολλούς κατοίκους της Ιεράπετρας και της Γρα Λυγιάς, για δεύτερη φορά μάλιστα μέσα στην ίδια μέρα.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε σε καλαμιές σε υπαίθριο χώρο ανάμεσα σε κατοικίες στην Ιεράπετρα, και ανάλογος ήταν ο λόγος για την βραδινή κινητοποίηση.

Δείτε: Κρήτη: Συναγερμός για φωτιά σε υπαίθριο χώρο ανάμεσα σε σπίτια (Φωτο)

Κι αυτό γιατί ακόμα σε ένα ακαθάριστο οικόπεδο στη Γρα Λυγιά για άγνωστο λόγο, ξέσπασε μια πυρκαγιά αργά το βράδυ, και χρειάστηκε αρχικά η παρέμβαση των κατοίκων και στη συνέχεια της πυροσβεστικής για να μην υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ο ακαθάριστος χώρος ανάμεσα στις κατοικίες, χθες δημιούργησε ένα πάρα πολύ επικίνδυνο σκηνικό ανέφερε ο κ. Καλιοντζής, αφού κινδύνεψαν όλα τα κοντινά σπίτια λόγω της μεγάλης καύσιμης ύλης που υπήρχε στο σημείο, όμως τελικά όλα πήγαν καλά.

Ο Διοικητής της ΠΥ Ιεράπετρας κ. Καλιοντζής μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι τόνισε για ακόμα μια φορά πως η προσοχή όλων θα πρέπει να είναι τεράστια φέτος, αφού και τα δύο περιστατικά είναι πολύ πιθανό να οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια, κάτι που μένει να φανεί από την έρευνα που γίνεται, ενώ και η πολύ αυξημένη βλάστηση λόγω των βροχών δημιουργεί αυξημένες ποσότητες καύσιμης ύλης.

Ιδιαίτερες συστάσεις γίνονται και στους ιδιοκτήτες ακαθάριστων οικοπέδων οι οποίοι έχουν την ευθύνη να τα καθαρίσουν για να υπάρχει κίνδυνος. Όπως λέει ο κ. Καλιοντζής από πλευράς Δημοτικής Αστυνομίας γνωρίζει ότι γίνεται καλή δουλειά στο συγκεκριμένο κομμάτι, και μέχρι τώρα έχουν γίνει περίπου 100 έλεγχοι, και έχουν επιδοθεί 60 σημειώματα με τα οποία ιδιοκτήτες έχουν ένα περιθώριο για να καθαρίσουν αλλιώς θα τους επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο.

Η πρόληψη είναι σε κάθε περίπτωση το σημαντικότερο μέτρο ασφάλειας αφού ειδικά τις μέρες με αυξημένο αέρα λίγα πράγματα μπορεί να κάνει ένας πυροσβέστης, η Υπηρεσία όμως έχει την υποχρέωση να προστατέψει όλους τους συνεπείς πολίτες γιαυτό και όπως είπε θα συνεχιστούν οι έλεγχοι οι συστάσεις αλλά και οι βεβαιώσεις παραβάσεων για υπαίθριες καύσεις, έχοντας μέχρι τώρα εντοπίσει 12-13 περιστατικά από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και έπειτα.

Ράδιο Λασίθι

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί