Συνέντευξη Τύπου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 13/6 η συνέντευξη τύπου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, με θέμα «Κάλεσμα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και παρουσίαση της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας στην Κρήτη».

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Κρήτης και ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους Δημήτρη Βρύσαλη, μέλος της ΕΠ Κρήτης και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου, τον Ασκορδαλάκη Μιχάλη, συνταξιούχο δικηγόρο και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη 2015 και τον Δουλουφάκη Δημήτρη, φαρμακοποιό-οπτικό.

Στην ομιλία του ο Σάββας Βασιλειάδης ανέφερε:

«Το ΚΚΕ, μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου καλεί το λαό, τη νεολαία, τους ανθρώπους του μόχθου να πάνε στην κάλπη με κριτήριο τη ζωή τους και τις πραγματικές ανάγκες τους.

Τα διλήμματα “πολιτική αλλαγή και σταθερότητα” που προβάλλει η ΝΔ και “πρόοδος ή παλινόρθωση της συντήρησης” που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάλπικα γιατί και οι δύο υπηρετούν  την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική. Ο τσακωμός τους για το ποιος αντιγράφει ποιον στο προεκλογικό τους πρόγραμμα είναι άλλη μια απόδειξη της ταύτισης τους για την υλοποίηση του ‘μεταμνημονιακού μνημονίου’, ένα πρόγραμμα κοστολογημένο όπως λένε, στη λογική σου παίρνω 10, σου επιστρέφω 1, όταν και αν το επιτρέπει η καπιταλιστική οικονομία, δηλαδή η πορεία κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν χωρά καμία αυταπάτη. Είναι κόμματα που εκφράζουν την υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στις λαϊκές ανάγκες. Όπως και τα άλλα κόμματα παλιά και νέα που διεκδικούν αναβαθμισμένο ρόλο στο πολιτικό σύστημα.

Για το λαό το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη  η δύναμη που θα μάχεται για τα δικαιώματα, μέσα και έξω από τη βουλή, που θα ανοίγει το δρόμο της ριζικής ανατροπής.

Κυρίως κρίνεται τι αντιπολίτευση θα υπάρχει μέσα στη Βουλή και μέσα στο λαό απέναντι στην συντηρητική πολιτική που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση είτε με κορμό τη ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων δορυφόρων τους.

Κρίνεται αν το ΚΚΕ θα έχει μεγαλύτερη δύναμη να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων, να βγάζει στην επιφάνεια τη δύναμη του λαού, να πιέζει αποτελεσματικά, να διεκδικεί, να αποσπά κατακτήσεις.

Για να αποκαλύπτει και να καταθέτει προτάσεις μέσα στη Βουλή για την πραγματική στήριξη και ανακούφιση του λαού, απέναντι σε Κόμματα και Κυβερνήσεις που το μόνο μέλημα τους είναι πως να ξεζουμίζουν το λαό.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά την εκλογή για πρώτη φορά βουλευτή του ΚΚΕ, του Μανώλη Συντυχάκη στο Ηράκλειο και στην Κρήτη,  η πλούσια δράση που αναπτύξαμε, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, είναι άλλη μια απόδειξη για την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ, την εκλογή περισσοτέρων βουλευτών, για να  είναι πραγματικά πιο δυνατή η φωνή του λαού μέσα στο εχθρικό αστικό κοινοβούλιο για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του.

Το ΚΚΕ, με την ακούραστη δουλειά της κοινοβουλευτικής του ομάδας πανελλαδικά και την αξιοποίηση του βουλευτή μας τοπικά, ανέδειξε αμέτρητα λαϊκά προβλήματα και διεκδικήσεις, στήριξε με όλες του τις δυνάμεις  τους δίκαιους αγώνες ανθρώπων του μόχθου απέναντι στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

-Ο βουλευτής του ΚΚΕ ήταν παρών σε κάθε εστία αγώνα και κινητοποίηση στην περιοχή μας.

-Πραγματοποίησε δεκάδες παρεμβάσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Παραστάσεις σε κρατικούς φορείς για τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του λαού και τις νεολαία, για υποδομές, για την μόρφωση, την Υγεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ενάντια σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς απέναντι σε φτωχούς ανθρώπους.

-Ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, την λειτουργία και επέκταση της ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής Βάσης της Σούδας για τα αιματοβαμμένα σχέδια τους, που στοχοποιεί την Κρήτη και βάζει σε κινδύνους το λαό μας και τους λαούς της περιοχής μας.

-Καταθέσαμε δεκάδες απλές, επίκαιρες ερωτήσεις, αναφορές φορέων του μαζικού κινήματος προς την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς.

-Έγιναν πλήθος παρεμβάσεων του βουλευτή μας, στη βουλή με ομιλίες ενάντια σε αντιλαϊκά νομοσχέδια και για την προβολή των λαϊκών προβλημάτων.

– Κατατέθηκαν αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων στη βουλή, για να έρθουν στο φως της δημοσιότητας τα πραγματικά στοιχεία  για την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την απαξίωση των αναγκών τους.

Γιατί σε όλες αυτές τις προτάσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα αστικά Κόμματα στάθηκαν απέναντι. Στήριζαν όμως τις φοροαπαλλαγές και τα μέτρα στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου όλοι μαζί, χωρίς να υπολογίζουν το λεγόμενο κόστος για την οικονομία.

Πιο αναλυτικά όλη την τετραετία:

-Το ΚΚΕ στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους της Κρήτης και ειδικά τους εργαζόμενους στον τουρισμό ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν.

Με την κατάθεση δύο φορές της πρότασης νόμου για την επαναφορά όλων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα τα χρόνια της κρίσης. Για την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751, της 13ης και 14ης σύνταξης, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο. Για την προστασία των ανέργων και την αύξηση και καθολική παροχή του επιδόματος ανεργίας. Με ερωτήσεις για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας στον τουρισμό και επισιτισμό και τα εργατικά ατυχήματα, ενάντια σε άδικες και εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών, για τα δικαιώματα των συμβασιούχων.

Ανέδειξε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των μικρομεσαίων αγροτών της Κρήτης.

Με συνεχείς ερωτήσεις για την προστασία του εισοδήματος τους, την μείωση του κόστους παραγωγής και της φορολογίας. Με συνεχή πίεση για άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς στο 100% της παραγωγής και του κεφαλαίου τους, για την έγκαιρη δακοκτονία χωρίς την επιβάρυνση των παραγωγών.

Στάθηκε δίπλα στους μικρομεσαίους ΕΒΕ στην αγωνία τους για επιβίωση των επιχειρήσεων τους, με κατάθεση προτάσεων νόμου και τροπολογιών για ουσιαστική μείωση της φορολογίας, με κατάργηση της προκαταβολής φόρου και της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης τους από τα χρέη της κρίσης, με κούρεμα, πάγωμα και ρύθμιση των χρεών τους με εισοδηματικά κριτήρια. Για μέτρα προστασίας της λαϊκής κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και της επέκτασης του ωραρίου των καταστημάτων σε όλη την Κρήτη.

Στήριξε τις ανάγκες της νεολαίας για μαζικό αθλητισμό και πολιτισμό, αναδείχνοντας την έλλειψη υποδομών, γηπέδων και χώρων πολιτισμού και ανέδειξε την συνεχή εμπορευματοποίηση τους, το γεγονός ότι ακόμα και σε δημόσιες υποδομές οι λαϊκές οικογένειες πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους. Ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, στην πρόληψη και θεραπεία από όλα τα ναρκωτικά, ειδικά για τα στεγνά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ σε όλη την Κρήτη. Την τεράστια εκμετάλλευση των νέων στο θεσμό της μαθητείας και της πρακτικής άσκησης στην Κρήτη. Δικεδίκησε την άμεση επίλυση του σοβαρού προβλήματος της δωρεάν φοιτητικής στέγης και γενικότερα της φοιτητικής μέριμνας.

Πρώτο το ΚΚΕ βρέθηκε κοντά στον πόνο και την απόγνωση των κατοίκων των πλημμυρόπληκτων περιοχών.

Διεκδίκησε άμεσες παρεμβάσεις, με την αξιοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού για αποκατάσταση βασικών υποδομών και την προστασία της ζωής των κατοίκων. Πίεσε και πιέζει συστηματικά για την καταβολή αποζημιώσεων, για την ενεργοποίηση του ταμείου αλληλεγγύης της ΕΕ και την χρηματοδότηση ουσιαστικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και έγκαιρου καθαρισμού των ρεμάτων.

Ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία και την Παιδεία, πρώτιστες ανάγκες για τη ζωή του λαού και των παιδιών του.

Με συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τα σοβαρά προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, συνολικά προσωπικού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κρήτης.

Για τις σοβαρές ελλείψεις στη σχολική στέγη, τα κενά σε εκπαιδευτικούς, ενάντια στις απαράδεκτες συγχωνεύσεις σχολείων, το κλείσιμο ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, την ανύπαρκτη φροντίδα για συντήρηση και αντισεισμική θωράκιση των σχολείων.

Ήταν το μόνο Κόμμα που αντιτάχθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων και λιμανιών, του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, την κατασκευή με ΣΔΙΤ άλλων μεγάλων υποδομών, όπως του ΒΟΑΚ, που οδηγούν στην εξασφάλιση σίγουρων κερδών σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους εις βάρος του λαού και σε καταστροφή του περιβάλλοντος.  Στην παράδοση μνημείων και ελεύθερων χώρων στο μεγάλο κεφάλαιο

-Στήριξε τις ανάγκες των ΑμεΑ, των τριτέκνων, των πολυτέκνων, άλλων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Των προσφύγων και μεταναστών.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ, η επανεκλογή βουλευτή στο Ηράκλειο, η εκλογή περισσότερων βουλευτών στις επερχόμενες εκλογές θα πολλαπλασιάσει την δύναμη του λαού την επόμενη μέρα. Γιατί οι βουλευτές του ΚΚΕ είναι οι ακούραστοι, αμετακίνητοι, σταθεροί, μαχητικοί υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων.

Δεν είναι μονόδρομος η καπιταλιστική ανάπτυξη με την ένταση της εκμετάλλευσης, με εναλλακτικές στην διαχείριση της φτώχειας και της ανεργίας. Υπάρχει ο δρόμος της αντίστασης, της αντεπίθεσης, του αγώνα για να έρθει ο λαός στην εξουσία, για να γίνει οργανωτής και κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Όλοι ξέρουμε ότι τα δύσκολα δεν πέρασαν επειδή η οικονομία βγήκε από τη δεκάχρονη σχεδόν κρίση. Η αναιμική ανάκαμψη τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ και “ η  πιο δυναμική” που υπόσχεται η ΝΔ δεν θα φέρουν πραγματική στήριξη και ενίσχυση μισθών, συντάξεων, συνθηκών εργασίας και εισοδήματος, γιατί όλα αυτά δεν χωράνε μέσα στον σκληρό ανταγωνισμό για τα καπιταλιστικά κέρδη σε σε Ελλάδα, ΕΕ και παγκόσμια.

Οι κατακτήσεις έρχονται μόνο με αγώνες, αλλά τους αγώνες με συνέπεια στηρίζει μόνο το ΚΚΕ.

Απευθύνουμε ειδικό κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ σε όσους  αισθάνονται αριστεροί και προοδευτικοί, σε όσους προβληματίζονται για το σήμερα και το αύριο του λαού μας.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι των εργαζομένων, στο χέρι του λαού!

Για να μπορεί η πλειοψηφία του λαού μας να χαμογελά το βράδυ των εκλογών. Για να τονώσουμε την αισιοδοξία του λαού μας, για να δυναμώσουμε τους αγώνες , την διεκδίκηση.

Κάντε τώρα δική σας υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ!

Αυτή είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος!»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί