Προκαλεί η Ξαφά (του Μητσοτάκη) για τη 13η σύνταξη: «Ήταν το τελευταίο που θα έπρεπε να συμβεί» (βίντεο)

Το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά είναι γνωστό για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις της, όπως επίσης και για την άποψή της την οποία και εκφράζει επανειλημμένως, δηλαδή πόσο λάθος είναι που δόθηκε από την κυβέρνηση η 13η σύνταξη.

Μιλώντας στο CNN Greece στο πλαίσιο του InvestGr forum που διεξήχθη, η Μιράντα Ξαφά ερωτηθείσα για μία ακόμη φορά για την 13η σύνταξη ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Την στιγμή που ξοδεύουμε το 17% του ΑΕΠ σε συντάξεις, αυτό ήταν το τελευταίο που θα έπρεπε να συμβεί» κατακρίνοντας την «ταξική πολιτική» της κυβέρνησης η οποία επανέφερε την 13η σύνταξη.

Ωστόσο, η κυρία Ξαφά αναφέρθηκε και στις κρατικές επιχειρήσεις χαρακτηρίζοντάς τες ως ζημιογόνες.

«Υπάρχουν δημόσιες επιχειρήσεις που χάνουν χρήματα, δηλαδή απορροφούν χρήματα των φορολογούμενων για να μπορέσουν να επιβιώσουν» επισημαίνει η κυρία Ξαφά και συνεχίζει:

«Θα πρέπει να σκύψουμε πάνω σε αυτές και να δούμε αν πραγματικά μας συμφέρει σαν χώρα να διατηρούμε στη ζωή τέτοιες επιχειρήσεις, οι οποίες κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα κάθε χρόνο στους φορολογούμενους».

Προφανώς λοιπόν, η κυρία Ξαφά αφήνει να εννοηθεί ότι θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν ή και να χαριστούν αυτές οι επιχειρήσεις, μιας και είναι «βάρος» στο ελληνικό κράτος. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί