Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στην δίκη για τον θάνατο του Β. Γιακουμάκη – Δεν εμφανίστηκε κανείς από τους 9 κατηγορούμενους

Χωρίς να εμφανιστεί κανένας από τους εννέα κατηγορούμενους ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι εννέα Κρητικοί οι περισσότεροι, φίλοι και συντοπίτες του αδικοχαμένου σπουδαστή κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες που προκάλεσαν κατά τον χρόνο διαμονής τους στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Το Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων χρειάστηκε δέκα συνεδριάσεις με αρκετές διακοπές για να εξετάσει ένα πλήθος μαρτύρων και να αναγνώσει έγγραφα προκειμένου να ρίξει φως στις συνθήκες που οδήγησαν στην εξαφάνιση και τον θάνατο τον 20χρονο από το Ρέθυμνο.

Παρούσα όλο αυτό το διάστημα η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο πατέρας, η μητέρα και συγγενείς του που ακόμη αναζητούν απαντήσεις στα αμέτρητα γιατί.

Απόντες όλοι οι κατηγορούμενοι… Δεν ήρθαν ούτε καν για να απολογηθούν κάνοντας φυσικά χρήση της δυνατότητας που τους παρέχει ο νόμος.

Σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν και προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από γιορτή και γλέντι εντός της Γαλακτοκομικής Σχολής. Το βίντεο είχε γυριστεί αφού είχε γίνει η αλλαγή δωματίου στον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Εκεί ο ίδιος ήταν στην παρέα των Κρητικών και έδειχνε να διασκεδάζει μαζί τους, γεγονός που κατά τους συνηγόρους των κατηγορουμένων έδειχνε ότι η σχέση τους ήταν άριστη και δεν υπήρξε περιστατικά κακοποίησης.

Η μάρτυρας που έφυγε χθες με ασθενοφόρο καθώς βρίσκεται στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης δεν επανήλθε. Παραμένει στο νοσοκομείο το οποίο απέστειλε έγγραφο για την αδυναμία παρουσίας της. Κι αυτό από τους συνηγόρους των Κρητικών αμφισβητήθηκε.

Δείτε επίσης: Συνεχίστηκε η δίκη για τον θάνατο του Β. Γιακουμάκη – Λιποθύμησε πρώην σπουδάστρια που κατέθεσε και είχε δεχτεί απειλές (Φωτο)

Το Δικαστήριο ολοκλήρωσε την διαδικασία και θα επανέλθει την Τρίτη 25 Ιουνίου με την αγόρευση και την πρόταση του Εισαγγελέα.

Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων και μέχρι τις 28 του μήνα αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

epiruspost.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί