Μητσοτάκης… οδοστρωτήρας και στους έλεγχους των επιχειρήσεων: Νέο βίντεο τον δείχνει να υπόσχεται σε επιχειρηματίες ότι θα σταματήσει τις «επισκέψεις» του ΣΔΟΕ

«Εγώ να ξέρεις δεν στέλνω (σ.σ.: το ΣΔΟΕ). Και το Κράτος δεν πρέπει να στέλνει», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο παράπονο επιχειρηματία για τις «επισκέψεις» του ΣΔΟΕ

Απολύτως αποκαλυπτική ήταν η συζήτηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με επιχειρηματία του Καστελόριζου, ο οποίος τού παραπονέθηκε για τους αυξημένους οικονομικούς ελέγχους.

Τη συνομιλία κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός του Open, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί στις 9 Ιουνίου 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στα παράπονα του επιχειρηματία ότι «ο Τσίπρας όταν έφυγε από εδώ μας έστειλε 8 φορές τον ΣΔΟΕ» απάντησε σκωπτικά: «Αυτή ήταν η ανταμοιβή».

Ο διάλογος όμως συνεχίστηκε και έγινε ακόμη πιο αποκαλυπτικός:

Επιχειρηματίας: «Ναι, για τον γαλάζιο ουρανό που μας έλεγε και τη γαλάζια θάλασσα. Να πω κι ένα αστείο. Εσείς πόσες φορές θα μας τον στείλετε;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εγώ να ξέρεις δεν στέλνω. Και το Κράτος δεν πρέπει να στέλνει, αλλά πρέπει να δείχνει μια μεγάλη κατανόηση απέναντι στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με πολύ αυξημένο κόστος».

Η αναδημοσίευση του βίντεο του Open, έρχεται μόλις μια ημέρα μετά τον σάλο που ξεσπασε από ένα άλλο βίντεο στο οποίο επιχειρηματίας φαίνεται να ζητάει επταήμερο εργασίας και παύση των ελέγχων της επιθεώρησης εργασίας, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά σε δεύτερο χρόνο ότι η ΝΔ θα λειτουργήσει σαν οδοστρωτήρας για τα «εμπόδια» της επιχειρηματικότητας.

Δείτε επίσης: Κ. Μητσοτάκης: «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες – Επταήμερο εργασίας για να τελειώνουμε» (Βίντεο)

Το νέο βίντεο λοιπόν, ίσως μπορεί να λειτουργήσει και σαν απάντηση για το αν η ΝΔ θεωρεί τους ελέγχους «εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί