Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Τον σκότωσαν και τον έκαψαν

Την ενοχή του Πέτρου Μιχαλεάκου, του βασικού κατηγορουμένου για τη αρπαγή και τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, πρότεινε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο φερόμενος ως «εγκέφαλος της υπόθεσης» για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της αρπαγής, της απόπειρας εκβίασης και της σύστασης συμμορίας, ενώ πρότεινε την ενοχή ακόμα τριών κατηγορουμένων για επί μέρους πράξεις. Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων διώξεων.

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου, χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο. Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Στην υπόθεση ενεπλάκη ένας o οικογενειακός φίλος Πέτρος Μιχαλεάκος, ο οποίος έπεισε την μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές, αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος. Στην πορεία ωστόσο αποδείχθηκε πως ο 73χρονος ήταν εγκέφαλος της όλης υπόθεσης.

Περιγράφοντας τον η εισαγγελέας είπε: «Ένας άνθρωπος μεθοδικός, πανέξυπνος, με μεγάλη ικανότητα πειθούς, που κατάφερε να γίνει “το στήριγμα” της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη, “να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έλλειψη πατρικής φιγούρας”, ώστε να επιτύχει το στόχο του να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια Παπαγεωργίου. Ήταν εκείνος που έστησε την απαγωγή και προσποιούταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα να πάει στην αστυνομία. Κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στο γιο της».

Η εισαγγελική λειτουργός ξεκαθάρισε πως ο Μάριος Παπαγεωργίου δεν ζει, αν και ο κατηγορούμενος υποστηρίζει το αντίθετο. «Ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και δεν θα επιστρέψει, γιατί είναι νεκρός. Τον σκότωσε ο κατηγορούμενος με τους συνεργούς του. Του κατάφεραν το θανατηφόρο πλήγμα. Οι ενέργειες του Μιχαλεάκου δεν ήταν τυχαίες. Οι χειρισμοί του ήταν προσεκτικά σχεδιασμένοι. Γιατί σκότωσε το Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν», είπε.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο Μιχαλεάκος είχε σχεδιάσει να απαγάγει ή να ληστέψει και τη μητέρα του θύματος.

Στο δικαστήριο προσκομίστηκε επισης το έγγραφο της κατάθεσης πρώην συγκρατούμενης της συζύγου του Μιχαλεάκου, που αναφέρει ότι η σύζυγος του κατηγορουμένου της είχε πει ότι η απαγωγή του Μάριου διαπράχθηκε με σκοπό τα λύτρα, ότι ο 26χρονος έχει δολοφονηθεί και πως η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαΐας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί