Π. Πολάκης: Με τα τσουβάλια έφταναν τα μπιλιετάκια για διορισμούς στα γραφεία του παλαιού πολιτικού προσωπικού των Χανίων

Για διλήμματα, τα οποία μπαίνουν και είναι πολύ συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στην ερχόμενη αναμέτρηση για τις Εθνικές Εκλογές, έκανε λόγο μιλώντας στον SUPER 89.6  και στον Δημήτρη Παππά, σήμερα το πρωί ο Χανιώτης Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.

Τόνισε πως στις εκλογές στις 7 του Ιουλίου, ο λαός δεν καλείται για να διαλέξει για περιφερειακές ή δημοτικές εκλογές ή για το ποιους θα στείλει στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά ποιος θα διαχειριστεί την τύχη του τώρα που βγήκαμε από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

Ο κ. Πολάκης σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη, αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν τον χώρο της υγείας, της δικαιοσύνης, αλλά και την επόμενη ημέρα της χώρας.

Παράλληλα δε ξεκαθάρισε πως θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, σημειώνοντας πως ότι όσα ακούγονταν για το ότι δεν θα ήταν υποψήφιος στο νομό ήταν εσκεμμένη παραφιλολογία για να καλλιεργήσουν κλίμα ηττοπάθειας.

Επιτέθηκε στο πολιτικό προσωπικό των παλαιότερων χρόνων του νομού των Χανίων, κάνοντας λόγο για πελατειακές πρακτικές και για προσλήψεις με μπιλιετάκια, από τα πολιτικά γραφεία, λέγοντας χαρακτηριστικά:“Με τα τσουβάλια έφταναν τα μπιλιετάκια για διορισμούς στα γραφεία του παλαιού πολιτικού προσωπικού των Χανίων”.

Είπε μάλιστα, πως η χώρα χρεοκόπησε, γιατί κάποιοι όλα τα προηγούμενα χρόνια έκλεβαν.

Σημείωσε δε, πως «επειδή εμείς δεν κλέβουμε όταν μας έλεγε το ΔΝΤ πως ο ΕΦΚΑ θα έχει έλλειμμα, τελικά είχε πλεόνασμα.»

Αναφέρθηκε στον ιδιωτικό πυλώνα ασφάλισης για τον οποίο γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα της Ν.Δ, και επεσήμανε τις συνέπειες του.

Έκανε λόγο για δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια, όπου το ένα αντιγράφει τις χειρότερες στιγμές του νεοφιλελευθερισμού με συστήματα Πινοσέτ και έφερε τα μνημόνια, εκτίναξε την ανεργία, κατέστρεψε την μεσαία τάξη και έδιωξε χιλιάδες παιδιά στο εξωτερικό.

Είπε πως, «για μας συστατικό στοιχείο της ανάπτυξης είναι η προστασία των εργατικών δικαιωμάτων. Έτσι έρχεται η ανάπτυξη.»

Σε ότι αφορά στην 13η σύνταξη είπε πως αν είναι πάλι κυβέρνηση, αυτή θα ξαναδοθεί και μάλιστα αυξημένη.

Σχετικά με την υπόθεση Κυμπουρόπουλου, είπε πως δεν τον υποτίμησε, αλλά του απάντησε ω πολιτικό πρόσωπο και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Μίλησε για συντονισμένη επίθεση σε βάρος του και ομοβροντία διαστρέβλωσης των όσων είπε και «δολοφονία χαρακτήρα».

Ο κ. Πολάκης τέλος δεν παρέλειψε επίσης να σχολιάσει και τα της δικαιοσύνης.

Αναφέρθηκε στο θέμα της Novartis, σημειώνοντας πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο συγκεκριμένο χώρο, ενώ έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για την υπόθεση και τις καθυστερήσεις σε κλήσεις για να καταθέσουν εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Είπε πως όλα τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στην δικαιοσύνη, που είναι και η αρμόδια για να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

Τόνισε πως πρέπει να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και αφορούν στα στοιχεία που έχει στην διάθεση τους οι δικαστικές αρχές και να προχωρήσουν άμεσα στην άσκηση των διώξεων.

Zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί