«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα χωρίς περιστροφές ότι θέλει να γίνει ο οδοστρωτήρας της εργασίας που όλοι φανταζόμασταν»

«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα χωρίς περιστροφές ότι θέλει να γίνει ο οδοστρωτήρας της εργασίας που όλοι φανταζόμασταν» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή το βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.

Δείτε: Κ. Μητσοτάκης: «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες – Επταήμερο εργασίας για να τελειώνουμε» (Βίντεο)

«Οδοστρωτήρας εργασιακών δικαιωμάτων, υπέρ της 7ήμερης εργασίας και κατά των «εκβιαστικών» ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Το δίλημμα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας:

• Για την περαιτέρω ενίσχυση της εργασίας και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

• Για την περαιτέρω μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας ως το 2022.

• Για νέες αυξήσεις στους μισθούς, 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021» τονίζει ο Δ. Τζανακόπουλος.

Ε. Αχτσιόγλου: Για τη ΝΔ τα “εμπόδια” δεν είναι τίποτα άλλο από τα δικαιώματα των εργαζομένων

«Σε αντίθεση με τα στελέχη του, που για μέρες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν ακούσαμε καλά όταν ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για επταήμερη εργασία, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σήμερα εμβάθυνε στη θέση του αυτή με κυνική και αφοπλιστική ειλικρίνεια» αναφέρει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.

«Επταήμερο εργασίας και όχι στον “εκβιασμό” από τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και τα πρόστιμα, ήταν το αίτημα που τέθηκε στον κ. Μητσοτάκη. Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, η απάντησή του.

Είναι προφανές ότι για τη ΝΔ τα “εμπόδια” δεν είναι τίποτα άλλο από τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτά θέλουν να “σαρώσουν ως οδοστρωτήρες”, όπως εξάλλου το έκαναν και στο παρελθόν.

Ας μην το επιτρέψουμε» τονίζει η Ε. Αχτσιόγλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί