Κ. Μητσοτάκης: «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες – Επταήμερο εργασίας για να τελειώνουμε» (Βίντεο)

Επταήμερο εργασίας και παύση των ελέγχων από το ΣΕΠΕ, ζήτησαν επιχειρηματίες της Κω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που περιόδευσε στο νησί.

«Εφταήμερο εργασίας. Όχι ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, όχι εξαήμερο, εφταήμερο. Απαιτούμε να γίνει πιο εύκολο, πιο ευέλικτο το θέμα των 7 ημερών και όχι να επικρέμεται η σπάθη των προστίμων». Τα παραπάνω λέει ένας επιχειρηματίας του νησιού στον πρόεδρο της ΝΔ, που του απαντά: «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό συμπληρώνει το εξής: «Δεν πρέπει να μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους».

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε πριν τις Ευρωεκλογές τάχθηκε υπέρ της επταήμερης εργασίας και αναγκάστηκε να «τα μαζέψει» μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε.

Αυτή τη στιγμή, στη χώρα µας προβλέπεται σύστηµα εξαήµερης ή πενθήµερης εργασίας. Κατόπιν συµφωνίας εργοδότη και εργαζοµένου, δύναται να συµφωνηθεί ότι ο εργαζόµενος θα απασχολείται είτε 6 ηµέρες την εβδοµάδα επί 7 ώρες ηµερησίως, είτε 5 ηµέρες την εβδοµάδα επί 8 ώρες ηµερησίως. Η επιλογή του ενός εκ των δύο συστηµάτων είναι υποχρεωτική. Ως εκ τούτου, αυτά δεν δύναται να εφαρµοστούν παράλληλα. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι ο εργοδότης δεν δύναται να απασχολεί κατά βούληση τον εργαζόµενο, π.χ. µία εβδοµάδα πέντε ηµέρες, την επόµενη έξι και ούτω καθ’ εξής.

Δείτε το βίντεο:

https://www.facebook.com/nanopoulosdion/videos/324321925165222/

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Κ. Μητσοτάκης: «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες – Επταήμερο εργασίας για να τελειώνουμε» (Βίντεο)”

  1. killwallstreet

    Έρχεται ο νεοφιλελεύθερος “οδοστρωτήρας” Κούλης που θα ισοπεδώσει τους εργαζόμενους
    https://failedevolution.blogspot.com/2019/06/blog-post_12.html

  2. Anti-logos

    Χαχαχα και ποιος έπεσε ΠΑΛΙ από τα σύννεφα? Τέλος τα καλαμπούρια Οι ΝΔούλοι τα λένε όλα ξεκάθαρα και οι ΠΟΣΟΚοι πάντα στο μουλωχτό θα γίνουν η ουρά της όταν (ΑΝ) έρθει η (μαύρη) ώρα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πει μετά “δεν ήξερα, δεν άκουσα”. Μιλάμε για καθαρές επιλογές, άπληστων, αρπαχτικών, χρήματος και εξουσίας που δεν νοιάζονται για τίποτα άλλο από την πάρτη τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί