Δεκανίκι της ΝΔ το ΚΙΝΑΛ, αλλά ως τις εκλογές το κρύβει από τους πολίτες (Βίντεο)

Απάντησε χωρίς να απαντήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ για το τι θα γίνει αν δεν βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Δεν κατονόμασε αλλά περιέγραψε σαφώς τις βασικές γραμμές που θα πολιτευτεί το ΚΙΝΑΛ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών.

Ξεχνώντας τι έλεγε παλιά ο χώρος αυτός για την απλή αναλογική το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος καμάρωσε ότι «σώθηκε» η χώρα από την αστάθεια που συνεπάγεται η ψήφισή της και υποστήριξε ότι το ΚΙΝΑΛ θα συμβάλει στην κατάργηση της.

Επίσης επανέλαβε τον κ. Γρηγοράκο και προέβλεψε θα εκλεγεί και Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ για να μπορέσει η επόμενη κυβέρνηση να συνεχίσει για τα επόμενα 4 χρόνια.

Σε συνδυασμό με την ομολογία του επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο τους, Γ. Καμίνη για 4ο μνημόνιο είναι ξεκάθαρο τι πορεία θα ακολουθήσει η χώρα, στην οποία δεσμεύονται σήμερα.

Το περίεργο είναι ότι δεν πέρασε από το μυαλό του κ. Λοβέρδου ότι μπορεί πρώτο κόμμα να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τότε τι θα γίνει; Θα στηρίξει την επόμενη κυβέρνηση για χάρη της σταθερότητας για την οποία σήμερα, τόσο κόπτεται;

Πόση υποκρισία; Δεν έχουν καν το θάρρος να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι μόνος σκοπός τους είναι να γίνουν το δεκανίκι στη Ν.Δ. στηρίζοντας την σε όλες τις ακραίες μνημονιακές πολιτικές που ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να εφαρμόσει;

Τι είπε ο κ. Λοβέρδος και οφείλουν οι πολίτες να γνωρίζουν

Συγκεκριμένα στην ερώτηση αν «το ΚΙΝΑΛ θα βάλει πλάτη σε νέα κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή αν χρειαστεί;» η απάντηση ήταν:

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ως πολιτικός οργανισμός ότι είμαστε υπέρ της σταθερότητας της χώρας, της πατρίδας μας. Δεν θα σας πω τι θα κάνουμε μετά το βράδι των εκλογών, θα σας τα πούμε εκείνο το βράδι αφού η λαϊκή κυριαρχία εκφραστεί».

«Ήμασταν αυτοί που αποτρέψαμε την απλή αναλογική, θα ίσχυε τώρα, αν η Γεννηματά είχε ψηφίσει την απλή αναλογική, θα ίσχυε τώρα. Κατηγορούμε το ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να καταστρέψει τη χώρα για τα μικροκομματικά του οφέλη».

«Αυτό (για την απλή αναλογική) θα καταργηθεί και θα συμβάλλουμε στην κατάργησή του».

«Σε κάθε περίπτωση θα εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η χώρα δεν θα πάει σε εκλογές. Όποια κυβέρνηση επιλέξει η λαϊκή κυριαρχία θα μείνει για τέσσερα χρόνια. Καθαρό αυτό, άρα αποδείξαμε ότι το συμφέρον της χώρας πάει πάνω και τα κομματικά κάτω…»

Κατ. Μπρέγιαννη, Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί