Αιθιοπία: 21χρονη γέννησε και μισή ώρα μετά έδωσε εξετάσεις στο σχολείο

Μια γυναίκα στην Αιθιοπία πήρε μέρος σε σχολικές εξετάσεις σε νοσοκομείο τριάντα περίπου λεπτά αφότου γέννησε.

Η 21χρονη Almaz Derese, από τη Δυτική Αιθιοπία, ήλπιζε να δώσει εξετάσεις πριν τη γέννηση του παιδιού της, ωστόσο το σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου είναι μαθήτρια, ανέβαλλε τις εξετάσεις εξαιτίας του Ραμαζανιού. Η Almaz Derese πήγε στο νοσοκομείο λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων.

Η μαθήτρια εξετάστηκε στα Αγγλικά, στα αμαρχικά και στα μαθηματικά στο νοσοκομείο τη Δευτέρα, και μέσα στις επόμενες θα δώσει τα επόμενα μαθήματά της στο εξεταστικό κέντρο μέσα στις επόμενες μέρες. «Βιαζόμουν για τις εξετάσεις και έτσι η γέννα μου δεν ήταν καθόλου δύσκολη», δήλωσε η Almaz Derese στο BBC ενώ ανέφερε ότι η μελέτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν ήταν πρόβλημα και πως δεν ήθελε να περιμένει έναν ακόμα χρόνο μέχρι να αποφοιτήσει.

Ωστόσο, ο σύζυγός της, Tadese Tulu, ανέφερε πως έπρεπε να παρακαλέσει το σχολείο ώστε να της επιτρέψει να δώσει εξετάσεις από το νοσοκομείο.

Στην Αιθιοπία συνηθίζεται οι νεαρές γυναίκες να εγκαταλείπουν το σχολείο και να επιστρέφουν αργότερα για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Η Almaz Derese επιθυμεί να παρακολουθήσει τώρα ένα διετές πρόγραμμα που θα την προετοιμάσει για το πανεπιστήμιο. Δήλωσε ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενώ ανέφερε ότι ο νεογέννητος γιος της είναι καλά στην υγεία του.   

lifo.gr , με πληροφορίες από BBC

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί