Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το «Πρώτο θέμα»

Απάντηση στο δημοσίευμα του «Πρώτο Θέματος» με τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ: Dolce vita και ταξίδια μέχρι τελευταία στιγμή – Ποιοι πάνε αποστολή στη Φλόριντα;» δίνει το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιώντας ότι «το ταξίδι της ελληνικής αποστολής στο Ορλάντο προγραμματίστηκε εδώ και δύο μήνες λόγω της αξιολόγησης της χώρας μας από τον Οργανισμό Χρηματοπιστωτικής Δράσης (FATF) για το πλαίσιο της ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η προετοιμασία της πολύ αυστηρής αυτής αξιολόγησης, επικεφαλής της οποίας είναι η Γενική Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, κ. Έλενα Παπαδοπούλου, γίνεται συστηματικά τα τελευταία τρία χρόνια, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές (Αρχή ενάντια στο Ξέπλυμα Χρήματος, Τράπεζα της Ελλάδος, ΑΑΔΕ, Υπουργείο Εξωτερικών, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Ελληνική Αστυνομία κ.ά.). Η ελληνική αποστολή έχει καταφέρει ως τώρα να αναβαθμίσει σημαντικά τη θέση της χώρας στον τομέα αυτό, δεδομένου ότι κατόπιν της προηγούμενης αξιολόγησης το 2007, η Ελλάδα είχε μπει σε γκρίζα λίστα».

Το ΥΠ.ΟΙΚ. αναφέρει ότι η Γενική Γραμματέας είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά το πέρας της αποστολής στις 24 Ιουνίου και υπενθυμίζει ότι τα μέσα ενημέρωσης ήταν ενήμερα για αυτή τη συνάντηση στις ΗΠΑ από τις 19 Νοεμβρίου με το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Το σημερινό δημοσίευμα έγραφε ότι «η κ. Παπαδοπούλου μαζί με αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Ορλάντο της Φλόριντα για να πάρει μέρος σε ειδικές συναντήσεις με τον διεθνή οργανισμό FATF, που ελέγχει την εφαρμογή των κανόνων για το ξέπλυμα χρήματος» και ότι «μαζί της θα πάρει άλλα 6 άτομα».

«Τις: Αργυρή Αποστολίδου, αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος Δ της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικής Πολιτικής, Παρασκευή Θεοδωροπούλου δικηγόρο, στο τμήμα Νομικής Υποστήριξης του υπουργείου Οικονομικών, Λήδα Τσαγκαράκη, υπάλληλο αποσπασμένη στο γραφείο της, Νίκη Διώτη, υπάλληλο αποσπασμένη στο γραφείο του κ. Τσακαλώτου, Κωνσταντίνα Ευδαίμων, προϊσταμένη του Τμήματος Α της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ, Ευτυχία Ταμβίσκου, υπαλλήλο αποσπασμένη στη Βουλή. Σύμφωνα με έγγραφα της Διαύγειας, τα περισσότερα μέλη της αποστολής άρπαξαν την ευκαιρία του υπερατλαντικού ταξιδιού και “κόλλησαν” κάποιες ημέρες άδεια».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί