Στο ΦΕΚ η ΚΥΑ για την εγγυοδοσία δανείων επιχειρήσεων παραγωγής οπτικοακουστικών έργων

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις υλοποίησης του προγράμματος με τον τίτλο «Εγγυοδοσία Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων».

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η παροχή εγγυήσεων – μέχρι ποσοστού 80% επί του ύψους του δανείου – σε επιχειρήσεις της χώρας, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών παιχνιδιών, για δάνεια είτε επενδυτικού σκοπού είτε επιχειρηματικής ανάπτυξης,.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 25 εκατ. ευρώ, ενώ η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, αναλαμβάνει τη διαχείρισή του σύμφωνα με τις εσωτερικές διαδικασίες και τους κανονισμούς λειτουργίας της.

Οι ειδικότεροι στόχοι του προγράμματος είναι:

α) η βελτίωση της δυνατότητα πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων, σε πηγές χρηματοδότησης για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης,

β) η μείωση, κατά το δυνατόν, του κόστους δανεισμού των εν λόγω μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω μείωσης επιτοκίου και εξασφαλίσεων, πράγμα που θα βελτιώσει αισθητά την ανταγωνιστικότητά τους,

γ) η διευκόλυνση της αποπληρωμής των δανείων με την παροχή ευνοϊκών όρων αποπληρωμής (περίοδος χάριτος και διάρκεια αποπληρωμής των δανείων).

«Με το πρόγραμμα εγγυοδοσίας το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ολοκληρώνει το ευρύτερο αναπτυξιακό του πρόγραμμα για τη στήριξη των δυναμικών και δημιουργικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας. Αποτελεί κεκτημένο πια για την ελληνική αγορά, η ύπαρξη μιας ολοκληρωμένης χρηματοδοτικής εργαλειοθήκης για τον κλάδο της οπτικοακουστικής παραγωγής, ικανής να συμπαρασύρει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας», σχολίασε την έκδοση της ΚΥΑ ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί