Νέο ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα

Ένα νέο ηχηρό και σαφές μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος από τον Αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, όπου παρέστη σήμερα.

«Από εδώ λοιπόν, την Δήλο του μύθου και της ιστορίας, εμείς, οι Έλληνες, στέλνουμε προς τους γειτονικούς μας Λαούς, ιδίως δε προς την Τουρκία, το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να ζήσουμε ειρηνικά με όλους και να μοιρασθούμε τις αρχές και τις αξίες αυτού του Πολιτισμού», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαμηνύοντας στη συνέχεια ότι: «στέλνουμε όμως και το μήνυμα ότι είμαστε εξίσου αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να υπερασπισθούμε, στο ακέραιο, αυτόν τον Πολιτισμό, πάνω στην βάση του πλήρους και ειλικρινούς σεβασμού του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους».

Ο κ. Παυλόπουλος, που επισκέφτηκε τη Δήλο για την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης «SIGHT» του Sir Antony Gormley, υπογράμμισε επίσης ότι η Δήλος, από το κέντρο των Κυκλάδων και την «καρδιά» του Αιγαίου, εξέπεμπε, εκπέμπει και θα εκπέμπει πάντοτε, urbi et orbi, το απαστράπτον φως του Πνεύματος και της Ειρήνης. Εκείνο το φως, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει, στο διηνεκές, δημιουργός δύναμη Πολιτισμού.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στη Μύκονο, όπου επισκέφθηκε την ομαδική έκθεση «The Palace at 4 a.m.» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μυκόνου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί