Μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία: Σταματήστε τις προκλήσεις με τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (βίντεο)

Νέο αυστηρό μήνυμα στέλνουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία, αναφορικά με την πρόθεσή της να ξεκινήσει γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει στην Τουρκία πως θεωρούν αυτές τις ενέργειες ως προκλητικές και σημειώνει ότι έχουν ενθαρρύνει την Άγκυρα να σταματήσει αυτές τις ενέργειες.

Στη συνέντευξη που έδωσε μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη Λευκωσία, και κληθείς να πει αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επικοινωνήσει με Τούρκους αξιωματούχους, μεταφέροντάς τους την αμερικανική αυτή θέση, ο κ. Πάλμερ σημείωσε πως αυτό “το έχουμε κάνει κατ’ ιδίαν, το έχουμε κάνει και δημόσια”.

“Δεν θέλω να εισέλθω σε υποθετικά θέματα. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως έχουμε ξεκαθαρίσει στην Τουρκία ότι θεωρούμε τις ενέργειες της σε ό,τι αφορά την ανακοινωθείσα πρόθεσή της να ξεκινήσει γεώτρηση ως προκλητικές, και την έχουμε ενθαρρύνει να σταματήσει αυτές τις ενέργειες”, είπε ο κ. Πάλμερ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί