Γ. Μπαλάφας: Να αναδειχθούν οι ποιοτικές διαφορές μας με το ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό Open και τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη, τόνισε, μεταξύ άλλων:

Για τις μετατάξεις αποσπασμένων στη Βουλή


«Όποιοι προχώρησαν σε μετατάξεις από οποιοδήποτε κόμμα, κακώς το έκαναν. Παρόλο που δεν υπάρχει διάθεση για συμψηφισμούς δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πως η διαδικασία των μετατάξεων ξεκίνησε έπειτα από πρόταση της ΝΔ και υπήρξε διακομματική συναίνεση ενώ δεν πρόκειται για καινούριες προσλήψεις, αλλά για μετατάξεις των ήδη αποσπασμένων μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων, βάσει του νόμου περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Ενδεικτικά,  υπάρχουν 4 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της ΝΔ και 4 στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΚΙΝΑΛ, ένας αποσπασμένος στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου κλπ».

Για το θέμα της 13ης σύνταξης


«Η 13η σύνταξη είναι ένα μόνιμο μέτρο και όχι ένα ευκαιριακό επίδομα.Εισάγεταιέναςνέοςθεσμόςπου είχεκοπεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Δυστυχώς, δεν είχαμε τη δυνατότητα να δώσουμε σε όλους οριζόντια αύξηση».

Για το αφορολόγητο


«Ο πρωθυπουργός στα μέσα Απριλίου δεσμεύθηκε ότι πριν τις εκλογές θα φέρει στη βουλή τη διάταξη για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και έτσι και έγινε. Ο κ. Μητσοτάκης ένα μήνα αργότερα, στα μέσα Μαΐου, είχε τότε πει ότι και εκείνοςθέλει να καταθέσειτροπολογία για το αφορολόγητο, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2018 στη ΔΕΘ θεωρώνταςδεδομένη τη μείωση του αφορολόγητου, είχε προσαρμόσει το πρόγραμμα της ΝΔ και έλεγε ότι θα μειώσουν τον εισαγωγικό συντελεστή φορολόγησης, πράγμα που θα σήμαινε πως ακόμα και με το σημερινό αφορολόγητο, θα επιβαρύνονταν οι πολίτες χαμηλών εισοδημάτων.
Όσον αφορά τα θετικά αντίμετρα και όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση περί κατάργησης τους αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο, ορισμένα έχουν ήδη ψηφιστεί και εφαρμόζονται ήδη και τα υπόλοιπα είχαν δρομολογηθεί για τα αμέσως επόμενα έτη».

Για τις εθνικές εκλογές


«Μπορεί να ξεκινάμε από το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όμως τα πάντα είναι δυνατά. Εμείς παλεύουμε για το καλύτερο δυνατόν και αυτό που προέχει είναι να αναδειχθούν οι υπαρκτές ποιοτικές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο δικό μας πρόγραμμα, που βασίζεται και στη συνέχιση της κοινωνικής μας πολιτικής και στο ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ».

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί