Ο καιρός του Σαββατοκύριακου στην Κρήτη: Ψηλές θερμοκρασίες αλλά και βοριάδες

Ηλιοφάνεια με υψηλότερες θερμοκρασίες αλλά και κατά τόπους ενισχυμένους Βόρειους ανέμους θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του μετεωρολόγου, κ. Μανώλη Λέκκα.

Οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν κατά τόπους τους 28 και 30⁰C στα νότια τμήματα του νησιού δείχνοντας μια πιο καλοκαιρινή διάθεση ενώ και οι ελάχιστες τιμές θα είναι γύρω από τους 20⁰C κάνοντας πιο ανεκτές τις συνθήκες παραμονής σε εξωτερικό περιβάλλον τις βραδινές ώρες.

Αναμένεται όμως και η ενίσχυση των Βορείων ανέμων, εξαιτίας της εμφάνισης ενός πρώιμου Ετησία (το γνωστό Mελτέμι) στο Αιγαίο, με εντάσεις που στα νησιά του Κεντρικού Αιγαίου και στο ΝΑ Αιγαίο – Καρπάθιο πέλαγος θα φθάσουν τα 5 – 6 τοπικά τις μεσημβρινές ώρες έως και τα 7 Μποφώρ.

Στην Κρήτη ενισχυμένοι άνεμοι με εντάσεις στα 4 – 5, πρόσκαιρα έως και τα 6 Μποφώρ, θα εμφανισθούν στα ΝΔ και νότια τμήματα του Ν. Χανίων, στα νότια τμήματα του Ν. Ρεθύμνου και Ν. Ηρακλείου καθώς και στο Ν. Λασιθίου. Λόγω των Βοριάδων αναμένεται να είναι υψηλότερος ο κυματισμός στις ανατολικές παράκτιες ζώνες του νησιού. Πάντως δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Με το ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας, από Δευτέρα αναμένεται να υποχωρήσουν οι θερμές αέριες μάζες και να επανέλθουν και πάλι λίγο ψυχρότερες από τα βόρεια με αποτέλεσμα να εμφανιστούν κάποιες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τμήματα της Κρήτης, δίνοντας μάλιστα μια πολύ μικρή πιθανότητα για τοπικά ασθενή φαινόμενα βροχής λόγω περιορισμένης αστάθειας περισσότερο για τις μεσημβρινές ώρες κυρίως για ορεινές ζώνες. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και πάλι με τη διακύμανση της από τους 18⁰C έως τους 26⁰C.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί