Λεοπάρδαλη σκότωσε 2χρονο αγοράκι

Ένα αγοράκι 2,5 ετών έπεσε θύμα μιας λεοπάρδαλης στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ στη Νότια Αφρική, αφού το αιλουροειδές κατάφερε να περάσει από την ηλεκτροφόρο περίφραξη κατοικίας του προσωπικού.

«Ο θάνατος διαπιστώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου Σονγκουέ όπου το αγοράκι διακομίσθηκε επειγόντως από την οικογένειά του» διευκρινίζεται σε ανακοίνωση των αρμοδίων. Μετά την επίθεση του αιλουροειδούς την Τετάρτη το βράδυ, φύλακες του πάρκου εντόπισαν το ζώο, το πυροβόλησαν και το σκότωσαν ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας νέας τραγωδίας.

«Στα πάρκα όπως το Κρούγκερ, τα άγρια ζώα αλληλεπιδρούν με τους τουρίστες και το προσωπικό, γεγονός που πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα είδη, όπως η λεοπάρδαλη, να συνηθίζουν την ανθρώπινη παρουσία» εξηγούν οι ειδικοί του πάρκου. Επομένως, «η αλλαγή της φυσικής συμπεριφοράς τους ενδέχεται να οδηγήσει σε θλιβερά δυστυχήματα όπως αυτό». Οι ιθύνοντες, εντούτοις, έσπευσαν να τονίσουν ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις παραμένουν εξαιρετικά σπάνιες. «Είναι ένα ρίσκο με το οποίο ζούμε καθημερινά στο πλαίσιο της διατήρησης της χλωρίδας και πανίδας» υπογραμμίζει ο διευθυντής των εθνικών πάρκων της Νότιας Αφρικής Φουντισίλε Μκετενί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί