765 εκατομμύρια παιδιά αναγκάζονται να παντρευτούν πριν κλείσουν τα 18

Περίπου 115 εκατομμύρια αγόρια αναγκάστηκαν να παντρευτούν σε ηλικία κάτω των 18 ετών, με ένα στα πέντε να παντρεύονται προτού γίνουν 15 ετών, σύμφωνα με την πρώτη έκθεση της Unicef για τους γάμους ανηλίκων αγοριών, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Αναλύοντας δεδομένα από 82 χώρες η Unicef ανεβάζει σε 765 εκατομμύρια τον συνολικό αριθμό ανηλίκων που αναγκάστηκαν να παντρευτούν.

Σύμφωνα με τη μελέτη τα περισσότερα παιδιά- γαμπροί σε ποσοστό 28% εντοπίζονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ενώ ακολουθούν η Νικαράγουα (19%) και η Μαδαγασκάρη (13%).

«Ο πρόωρος γάμος φέρνει πρόωρη πατρότητα και με αυτήν πρόσθετη πίεση για τη συντήρηση της οικογένειας – με αποτέλεσμα τη διακοπή της εκπαίδευσης και την απώλεια εργασιακών ευκαιριών», επισήμανε η Ενριέτα Φόρε, εκτελεστική διευθύντρια της Unicef.

Ωστόσο εξακολουθεί να είναι πιο πιθανό να παντρευτούν σε μικρή ηλικία τα κορίτσια, κάτι που τα εκθέτει στους κινδύνους που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη στην εφηβεία.

Παγκοσμίως περίπου μία στις πέντε γυναίκες ηλικίας 20 με 24 ετών είχε παντρευτεί προτού γίνει 18 ετών, σε σύγκριση με έναν στους 30 άνδρες, τονίζει η οργάνωση.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί