Ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι

Ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου. Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εγκρίνονται εργασίες ύψους 7,5εκατ.ευρώ (περιλαμβάνεται και ποσό στρογγυλοποίησης ύψους 186.937,16 ευρώ) και αφορούν αναλυτικά τις παρακάτω εργασίες:

1.ΕΡΕΥΝΕΣ-ΕΡΓΑΣΙΕΣ, για την εκτέλεση διερευνητικών τομών για τον εντοπισμό των αρχαιολογικών εμποδίων. Για την οριοθέτηση της απαλλοτριωμένης ζώνης και των εκτάσεων έχει δοθεί άδεια κατάληψης. Οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν σε ποσοστό μέχρι το 60% του συνολικού τιμήματος της Ομάδας Ομοειδών εργασιών κατά την προσφορά ήτοι: 1,32εκατ.ευρώ.

2.ΜΕΛΕΤΕΣ. Θα γίνουν σε ποσοστό μέχρι το 15% του συνολικού τιμήματος της Ομάδας Ομοειδών εργασιών κατά την προσφορά ήτοι: 4,2εκατ.ευρώ.

3.ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν σε ποσοστό μέχρι το 30% του συνολικού τιμήματος της Ομάδας Ομοειδών εργασιών κατά την προσφορά ήτοι: 1,78εκατ.ευρώ.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση η εκκίνηση της διαδικασίας εκπόνησης των πάσης φύσεως Μελετών αναμένεται να περιορίσει τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις που πιθανόν να ανακύψουν και συνεπώς είναι προς το όφελος του Έργου και του Δημοσίου.

Όπως διευκρινίζεται επίσης, εφόσον επέλθει η ημέρα έναρξης παραχώρησης δεν δικαιούται οποιασδήποτε αμοιβής ή ανταλλάγματος. Αν όμως επέλθει, τότε θα πρέπει να αποζημιωθεί για τις εν λόγω κατασκευές ανάλογα με το ποσοστό εξ αυτών που έχει εκτελέσει και το κόστος που έχει προσδιορίστεί για αυτές στην προσφορά του παραχωρησιούχου Ariadne Airport Group που αποτελείται από τις ΤΕΡΝΑ και GMR.

Να σημειώσουμε ότι η κατασκευαστική περίοδος των 5 ετών θα ξεκινήσει να τρέχει από την ημέρα έναρξης της περιόδου Τ1 και δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψην ούτε η υπογραφή της σύμβασης, ούτε η κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί