Κυβερνητική απόφαση: Καμία βουλευτική τροπολογία δεν θα γίνει αποδεκτή

«Μπλόκο» στις βουλευτικές προτάσεις τροπολογιών βάζει η κυβέρνηση, δίνοντας σαφή απάντηση στις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που απουσιάζουν από την Ολομέλεια για τα περί διευθετήσεων και ρουσφετιών της τελευταίας στιγμής.

Την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου μετέφερε στην Ολομέλεια ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος, μετά τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωναν την κατάθεση βουλευτικών τροπολογιών. Συγκεκριμένα, ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να μην γίνουν αποδεκτές οι βουλευτικές τροπολογίες. «Αυτή είναι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και η γραμμή μας» τόνισε και συνέχισε κάνοντας λόγο για ανάγκη προστασίας της κυβέρνησης έναντι της άσκησης κακοπροαίρετης κριτικής από συγκεκριμένους κύκλους προκειμένου να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα.

Νωρίτερα, ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος συνέκρινε τη διαφορά δημοκρατικού ήθους ανάμεσα στη σημερινή κυβέρνηση και τους προκατόχους της. «Η διαδικασία που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι απόλυτα συνεπής με το συνταγματικό πλαίσιο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες» είπε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «Αν όμως τίθεται θέμα ηθικής, ας κρίνουμε τα εξής: Το 2014, όταν διαπιστώθηκε η αναντιστοιχία της κυβέρνησης με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ο κ. Σαμαράς προχώρησε στον ορισμό επιτρόπου στην Ε.Ε. αλλά και στον ορισμό διοικητή της ΤτΕ ενώ στη δική μας κυβέρνηση ο πρωθυπουργός μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επέδειξε υψηλό δημοκρατικό ήθος και ανακοίνωσε την προσφυγή στις κάλπες».

Ως εκ τούτου, καταπέφτουν τα σενάρια περί φωτογραφικών διατάξεων και στοχευμένων ρυθμίσεων για πελατειακούς λόγους από την απούσα αντιπολίτευση και τα φίλια προς αυτήν Μέσα, με την κυβέρνηση να διατηρεί μόνο τέσσερις υπουργικές τροπολογίες στη ψήφιση των κυρώσεων που θα διεξαχθεί σήμερα στη Βουλή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί