Κατηγορηματικό το Βερολίνο για τις Γερμανικές αποζημιώσεις: «Το θέμα θεωρείται λήξαν»

Κατηγορηματικά αρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης στη ρηματική διακοίνωση της ελληνικής πλευράς για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δείτε: Ρηματική Διακοίνωση στο γερμανικό ΥΠΕΞ για τις πολεμικές αποζημιώσεις

«Περισσότερα από 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και περισσότερα από 25 χρόνια μετά την συνθήκη 4+2 (για την εθνική κυριαρχία της επανενωμένης Γερμανίας), το ζήτημα των επανορθώσεων θεωρείται λήξαν τόσο από νομικής όσο και από πολιτικής απόψεως», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στο θέμα αναφέρθηκε εκτενώς σήμερα ο γερμανικός Τύπος, με τη Deutsche Welle να γράφει ότι «η Αθήνα το εννοεί σοβαρά» και τη Bild ότι οι Έλληνες θέλουν από εμάς 377 δισ. ευρώ!»

Την ίδια θέση, που αποτελεί πάγια θέση της Γερμανίας, ότι δηλαδή «το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, των επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου νομικά και πολιτικά έχει επιλυθεί οριστικά», είχε τονίσει ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, τον Απρίλιο όταν η ελληνική Βουλή υιοθετούσε σχετικό ψήφισμα για την εκκίνηση της διαδικασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί