Διαφορά 9%; Το κράτος είμαι εγώ!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι psarra-anta.jpg

Της Άντας Ψαρρά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρώτη κίνηση για να ενώσει όλους τους Έλληνες επέλεξε να περιφρονήσει τη Βουλή και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Αν και πολύ καλά γνώριζε ότι επρόκειτο να έρθουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές στην Ολομέλεια της Βουλής οι κώδικες ποινικής δικονομίας, για τους οποίους και το κόμμα του έχει (μέχρι στιγμής) εκφράσει συναίνεση, αποφάσισε να πάρει τους βουλευτές του και να αποχωρήσει διότι ο ίδιος δεν νομιμοποιεί την κυβέρνηση, ούτε και τη Βουλή μετά το ευνοϊκό αποτέλεσμα!

Πριν ακόμα πάει ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει εκλογές, χωρίς να έχει διακόψει τις εργασίες της η Βουλή και ενώ μεσολαβεί ακόμη ένας μήνας μέχρι της εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα κρεσέντο επίδειξης διχαστικής και μικροκομματικής τακτικής αποφάσισε να περιφρονήσει τους θεσμούς στο όνομα της επικείμενης νίκης του!

Τι θα έκανε δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης αν δεν είχε άμεσα αντιδράσει ο πρωθυπουργός δηλώνοντας ότι θα ζητήσει εκλογές; Αν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ό,τι έκανε το 2014 ο Αντώνης Σαμαράς που σφύριξε αδιάφορα μόλις έχασε τις ευρωεκλογές;

Αν ήδη από τώρα κι ενώ επίκεινται εκλογές ο κ. Μητσοτάκης τινάζει στον αέρα τη Βουλή, εκφοβίζει τους δικαστές και τον ΠτΔ, μετατρέπει τους βουλευτές του σε κοπάδι και επιλέγει μέσω του ψηφοδελτίου να διασφαλίζει δημοσιογράφους από κάθε Μέσο που εκπέμπει στην Ελλάδα, τότε οι πολίτες μπορούν να αρχίσουν να… οραματίζονται το ενδεχόμενο μέλλον τους.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί