ΗΠΑ: Αποχωρεί και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την οικονομία

Την αποχώρηση, και μάλιστα «σύντομα» Κέβιν Χάσετ, του επικεφαλής της επιτροπής των συμβούλων της αμερικανικής προεδρίας για οικονομικά ζητήματα, ανακοίνωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις για τους λόγους της νέας παραίτησης από την κυβέρνησή του.

 «Ο Κέβιν Χάσετ, ο οποίος έκανε τόσο σπουδαία δουλειά για μένα και για την κυβέρνηση, θα αποχωρήσει σύντομα», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter, προσθέτοντας ότι το όνομα του ανθρώπου που θα τον αντικαταστήσει θα ανακοινωθεί μόλις επιστρέψει από την επίσκεψή του στη Βρετανία.  

Η αποχώρηση του Χάσετ πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη στιγμή για το αμερικανικό εμπόριο κι ενώ κλιμακώνεται η ένταση με την Κίνα και το Μεξικό. Είναι η τελευταία αποχώρηση στη μακρά λίστα των αξιωματούχων που αποχωρούν από την κυβέρνηση του Τραμπ, από τον Ιανουάριο του 2017.

Ο Χάσετ διορίστηκε επικεφαλής της επιτροπής των συμβούλων της αμερικανικής προεδρίας για οικονομικά θέματα τον Σεπτέμβριο του 2017. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπήρξε συνεργάτης του συντηρητικού ινστιτούτου μελετών American Enterprise Institute, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συστήματος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας και σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί