Γ. Μπαλάφας: Η ΝΔ θεωρεί κακό πράγμα όταν το κράτος παρεμβαίνει για να βοηθήσει τον πιο αδύναμο

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, χθες, στον Ρ.Σ. «Στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Γ. Τραπεζιώτη, τόνισε, μεταξύ άλλων:

Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών
«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεώθηκε την πολιτική την οποία αναγκαστήκαμε να υλοποιήσουμε εξαιτίας του επώδυνου συμβιβασμού που κάναμε πηγαίνοντας σε ένα τρίτο μνημόνιο για να αποφύγουμε το grexit και να σώσουμε τη χώρα. Ο κόσμος, όμως, ήταν ήδη ταλαιπωρημένος από τα προηγούμενα μνημόνια στα οποία οδηγήθηκε η χώρα από τις καταστροφικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και όλη αυτή η κούραση και η δυσαρέσκεια είχε ως αποδέκτη την κυβέρνηση.
Είναι γεγονός ότι η φορολόγηση που υπέστη η μεσαία τάξη και στα χρόνια τα δικά μας, ήταν  μεγάλη. Αν είχαμε προλάβει να θέσουμε σε εφαρμογή τέσσερις μήνες νωρίτερα αυτό που σχεδιάζουμε τώρα, δηλαδή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη μεσαία τάξη, τα αποτελέσματα ίσως να ήταν διαφορετικά.
Άλλο ένα ζήτημα είναι η βρώμικη, γκεμπελική προπαγάνδα και ο επικοινωνιακός πόλεμος που δεχόμασταν καθημερινά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε μερικά πράγματα στη θέση τους και χτύπησε κάποια μεγάλα συμφέροντα χωρίς να φοβηθεί το κόστος. 
Είναι, δε, ανησυχητικό πως μεγάλες εταιρείες, παραμονές των εκλογών, τρομοκρατούσαν το προσωπικό τους, λέγοντας τους ότι το συμφέρον της εταιρείας είναι να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να βγει η Νέα Δημοκρατία. 
Εμείς δεν θα μπορούσαμε ποτέ να σκεφτούμε να χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους μέσα. Και αυτό είναι το βασικό μας πλεονέκτημα. Απευθυνόμαστε στους πολίτες με  αυτοκριτική διάθεση, με ειλικρίνεια, με σεμνότητα, με προγραμματική εμβάθυνση. Έχουμε λάβει το μήνυμα και ανταποκρινόμαστε σε οτιδήποτε μας έρχεται από τον κόσμο περισσότερο από ό,τι το κάναμε μέχρι τώρα».
 

Για το δίλημμα των εθνικών εκλογών
«Ο κύριος Μητσοτάκης έδωσε στα στελέχη της ΝΔ εντολή για «σιωπητήριο»  μέχρι τις εκλογές ώστε να μην αποκαλύπτουν το πρόγραμμα τους. Όμως, δυστυχώς για αυτούς, δεν κρατιούνται και ο ένας μετά τον άλλον βγαίνουν και αποκαλύπτουν τις πραγματικές τους προθέσεις. Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι «η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως και κάθε ρύθμιση,  υπονομεύει την ελληνική οικονομία». Με λίγα λόγια, η ΝΔ θεωρεί κακό πράγμα όταν το κράτος παρεμβαίνει για να βοηθήσει τον πιο αδύναμο. Ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, που σημαίνει μείωση των συντάξεων.  Άλλο στέλεχος της ΝΔ υποστηρίζει ότι τα νοσοκομεία δεν μπορούν να  δέχονται όλους τους ασθενείς και αν τους δέχονται δεν θα μπορούν να είναι δωρεάν για όλους οι εξετάσεις, ενώ είναι γνωστές οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για την κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων, την 7ήμερη εργασία, το «ξεπερασμένο» οκτάωρο κλπ.
Μην ξεχνάμε και τη δημοκρατική διάσταση. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας ο δημοσιογράφος Κ. Μπογδάνος, ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε απαντήσει σε ανάρτηση χρυσαυγίτη , που ζήταγε να εισέλθουν τα τανκς στην ΕΡΤ,  «ψηφίστε σωστά και το ‘χουμε».  Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης διά της εκπροσώπου τύπου κ. Σπυράκη, απέκλεισε την υποψηφιότητά του αιτιολογώντας πως αυτές οι συμπεριφορές είναι ξένες προς τη ΝΔ. Φαίνεται ότι με τη νίκη της ΝΔ και την αλαζονεία τους, τέτοιου είδους συμπεριφορές έπαψαν ξαφνικά να είναι ξένες και είναι πλέον αποδεκτές. Όπως είναι άλλωστε αποδεκτή  και η συμπεριφορά του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ κ. Αϊβαλιώτη, που είπε πως θα συμπεριφερθούν στο τμήμα του ελληνικού λαού που δεν ψήφισε ΝΔ σαν να είναι αιχμάλωτοι πόλεμου, με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης ή του κ. Παπαδημητρίου που έχει δηλώσει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με μία «σοβαρότερη Χρυσή Αυγή». 
Όλα αυτά είναι η πεμπτουσία της συντηρητικής, της ακραίας, της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.  Ευτυχώς, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Οι πολίτες απέναντι στο καταστροφικό σχέδιο της ΝΔ μπορούν να επιλέξουν την  κοινωνική και οικονομική πολιτική που έχουμε ξεκινήσει να υλοποιούμε τους τελευταίους μήνες και που έχει ως επίκεντρο την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί