Επιχείρηση «σιωπητήριο και μετριοπάθεια» από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Αποστάσεις από τις προκλητικές δηλώσεις στελεχών του και προσπάθεια απόκρυψης των θέσεων της ΝΔ από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Την τακτική απόκρυψης των βασικών θέσεων της ΝΔ και επικράτησης ενός στρογγυλεμένου λόγου ξεδίπλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, το βράδυ της Δευτέρας 3/6. 

Ανέφερε ότι δεν τον εξέπληξε το εκλογικό αποτέλεσμα και πως η ψήφος στη ΝΔ «ήταν και θετική προς τον «προγραμματικό ήπιο λόγο της ΝΔ» και αρνητική προς τον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτόν το «ήπιο» λόγο προσπάθησε να παρουσιάσει, ακυρώνοντας όλες τις αναφορές «γαλάζιων» στελεχών αλλά και του ίδιου για τις πραγματικές θέσεις της ΝΔ. 

Αρνήθηκε ότι μίλησε για επταήμερη εργασία, ωστόσο αναφέρθηκε στην αναγκαία «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, χωρίς να μπει σε επιπλέον λεπτομέρειες. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σχεδιάζει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αλλά δεν ρωτήθηκε για τη διατυπωμένη πολλάκις θέση της ΝΔ για επαναφορά του κανόνα «1 προς 5». Αρνήθηκε επίσης ότι υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει την ΕΡΤ, όπως είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση του κόμματός του.

Επιχείρησε να καθησυχάσει για τις 120 δόσεις, προσπερνώντας τις προκλητικές δηλώσεις Βρούτση και, μάλιστα, δεσμεύθηκε για… απλοποίηση της γραφειοκρατίας για τις 120 δόσεις,  ενώ είπε ότι «θα υπάρξει και ειδική μέριμνα για τους συνεπείς φορολογούμενους».

Δεν είπε κουβέντα για το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμ της ΝΔ και προσποιήθηκε ότι ξέχασε ότι το κόμμα του αντιλαμβάνεται οποιαδήποτε ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων και των εργαζομένων ως «αντιαναπτυξιακό μέτρο».

«Δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Βενιζέλος»

Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ενώ τόνισε ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο κ. Βενιζέλος, ούτε υπάρχει θέμα συνεργασίας. Απέκλεισε ενδεχόμενο συνεργασίας και με τον κ. Βαρουφάκη μετά τη θέση του πρώην υπουργού ότι μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ λέγοντας “εμάς μας ρώτησε;”.

«Η ΝΔ θα απέχει από τις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ θα απέχει από τις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να περάσει ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής τις επόμενες μέρες.

«Ναι» σε ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς

«Χρέος μου είναι να ενώσω τους πολίτες και δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση ρεβανσισμού», ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθώντας να πάρει αποστάσεις από τη δήλωση υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ που αποκάλεσε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αιχμαλώτους πολέμου. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα και τους υπόλοιπους αρχηγούς, όπως συνήθως ορίζει η διακομματική. Μάλλον έτσι φανερώνει την πρόθεσή του να αποφύγει τις… κακοτοπιές μίας αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό. 

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που δεν εξελέγησαν θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ τα οποία θα ανανεωθούν σημαντικά και τόνισε πως κυβέρνηση της ΝΔ θα συνδυάζει «εμπειρία και ανανέωση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί