Χαμένη η ΝΔ στην Κρήτη, ακόμα και μέσα στο «σπίτι» του Κ. Μητσοτάκη

“Το φυσάνε και δεν κρυώνει” στη Νέα Δημοκρατία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις επαναληπτικές εκλογές στους Δήμους των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Δείτε επίσης: Ο πολλαπλώς και κατά κράτος ηττημένος εντός έδρας, Λ. Αυγενάκης

Όπως επισημαίνει το zarpanews.gr , ο “εκλεκτός” του Κυριάκου Μητσοτάκη για την διεκδίκηση του Δήμου Χανίων, Άρης Παπαδογιάννης ηττήθηκε συντριπτικά από τον έτερο διεκδικητή Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο οποίος αναδείχθηκε νέος Δήμαρχος Χανίων με ποσοστό 57,17% και 20.528 ψήφους, έναντι 15.382 ψήφων και ποσοστό 42,83%% που έλαβε ο αντίπαλός του.

Σημαντική ήταν η ήττα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο Ρέθυμνο με τον υποστηριζόμενο από την ΝΔ για τον Δήμο, Θοδωρή Νίνο να χάνει τη δημαρχεία από τον νυν και εκ νέου δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη, ο οποίος κατέλαβε 11.743 ψήφους και ποσοστό 52,04%, έναντι 47,96% ποσοστό και 10.824 ψήφους που πήρε ο κ. Νίνος.

Στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί επιφυλακτικότητα για το αποτέλεσμα που έδειξαν οι κάλπες του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Κρήτη, αφού ούτε ο Γιάννης Κουράκης κατάφερε να εκλεγεί νέος δήμαρχος Ηρακλείου, παρότι κορυφαία στελέχη της Πειραιώς είχαν “δείξει τον δρόμο” από νωρίς, εγκαταλείποντας την εμπιστοσύνη που είχαν δώσει πριν πέντε χρόνια στον νυν και εκ νέου Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό.

Πάντως, επικρατεί αμηχανία στο κόμμα που διεκδικεί την πρωτιά στις προσεχείς πρόωρες εθνικές εκλογές, όταν ο ένας μετά τον άλλον οι κεντρικοί δήμοι της Κρήτης, φέρνουν αποτελέσματα ενάντια στην “γραμμή” που είχε δοθεί από την γαλάζια παράταξη, μόλις έναν μήνα πριν από τις κάλπες για το ελληνικό κοινοβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Χαμένη η ΝΔ στην Κρήτη, ακόμα και μέσα στο «σπίτι» του Κ. Μητσοτάκη”

  1. Εγώ

    Να ψοφήσει όλη η ΝΔ, όλο το ΠΑΣΟΚ, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, όλο το ΚΚΕ, όλη η Χ.Α.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί