8,7 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών για την αποκατάσταση της γέφυρας του Κερίτη

Με προϋπολογισμό ύψους 8,7 εκ. ευρώ το Υπουργείο Υποδομών χρηματοδοτεί την εκπόνηση μελέτης και την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση της γέφυρας του ποταμού Κερίτη στον οικισμό Αλικιανός Π.Ε. Χανίων». Τις προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών-Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Πλατανιά, τα Υπουργεία Αθλητισμού-Πολιτισμού, Οικονομίας Ανάπτυξης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Δυτικής Κρήτης.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Μεταφορών-Υποδομών υπέγραψε:  

-Την προγραμματική σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 700.000 χιλ. ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης του έργου «Κατασκευή νέας γέφυρας Κερίτη» στην περιοχή Αλικιανού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Πλατανιά. Ως αναθέτουσα αρχή και προϊσταμένη αρχή για την υλοποίηση της μελέτης ορίζεται η διεύθυνση οδικών υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και το τμήμα μελετών τεχνικών έργων

-Την προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση της γέφυρας του ποταμού Κερίτη στον οικισμό Αλικιανός Π.Ε. Χανίων» συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000 εκ. ευρώ με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Πλατανιά, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Δυτικής Κρήτης. Ως αναθέτουσα αρχή και προϊσταμένη αρχή για την υλοποίηση του έργου ορίζεται η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το έργο χαρακτηρίζεται υψίστης σημασίας και επείγον και η χρηματοδότηση του θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί