Ποιοι αποχωρούν από το ΚΙΝΑΛ μετά τη ρήξη με τον Βενιζέλο

Την αποχώρηση του από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β’ περιφέρεια Πειραιά ανακοίνωσε ο Δημήτρης Λιντζέρης, ακολουθώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κάνοντας λόγο για «πράξη υποχρεωτική και αυτονόητη».

Ο κ. Λιντζέρης σε γραπτή του δήλωση, κατηγορεί την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ότι «μοναδικό της μέλημα είναι να στήσει γέφυρες για σύμπραξή της με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Οπως επισημαίνει, ο «εξοβελισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου, επιβεβαιώνει την ανομολόγητη επιδίωξη ενός συστήματος να οδηγήσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής στην αγκαλιά του κου Τσίπρα».

Εξαπολύει επίθεση στην κ. Γεννηματά, λέγοντας ότι «χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη, αντιστρατεύεται την ανάγκη ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης. Επιδιώκει τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ, μετατρέποντάς το σε ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα».

«Δεν ενδιαφέρεται αν αυτές οι μεθοδεύσεις συρρικνώνουν την απήχηση και επιρροή του κινήματός μας. Δεν ενδιαφέρεται αν στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να πάει μπροστά. Μοναδικό της μέλημα είναι να στήσει γέφυρες για σύμπραξή της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά, αρνούμαι κατηγορηματικά να συμπράξω στα ευτελή αυτά σχέδια» καταλήγει.

Εξάλλου, το πρωί της Κυριακής την παραίτησή του από το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε και ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Υποδομών του κόμματος Γιάννης Οικονομίδης.

Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Οικονομίδης, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε γενικός γραμματέας Υποδομών καθώς και επικεφαλής της Εγνατίας Οδού ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, υποστηρίζει πως “η απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής να προτείνει στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο, την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αποτελεί κίνηση απαράδεκτη και πραξικοπηματική. Ταυτόχρονα προσβάλει την ιστορία και το κύρος του πλέον επιφανούς στελέχους του Κινήματός μας, Βαγγέλη Βενιζέλου. Η απόφαση αυτή ισοδυναμεί με την διαγραφή του από το Κίνημα Αλλαγής”.

Κατά τον κ. Οικονομίδη, “μια τέτοια απόφαση διχάζει το Κίνημα και οδηγεί τον πολιτικό μας φορέα, για μια ακόμη φορά, σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και αυτοκαταστροφής”.

Από την πλευρά της, η Γιώτα Μπουμπούλη, που επρόκειτο να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ έκανε γνωστό πως αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο, όπως αναφέρει το agrinionews.gr. Ωστόσο, διευκρινίζει πως αποσύρεται καθώς διαφωνεί και με την απόφαση της προέδρου να στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα για τον δήμο Αγρινίου και για την περιφέρεια (Κατσιφάρα).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί