Με τη Ρένα και τον Νάσο

Σίγουρα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και οι επικείμενες εθνικές εκλογές του Ιουλίου μονοπωλούν τη δημόσια συζήτηση και την πολιτική αντιπαράθεση, ωστόσο για τον κόσμο της Αριστεράς η πρώτη προτεραιότητα σήμερα είναι η στήριξη με όλες τις δυνάμεις στη Ρένα Δούρου και τον Νάσο Ηλιόπουλο, που πέρασαν στον… τελικό της δεύτερης Κυριακής στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο της Αθήνας αντίστοιχα.

Η Ρένα με έργο και επιχειρήματα απέναντι στον κανιβαλισμό
Αν και πολλοί είχαν προεξοφλήσει τη συντριβή της περιφερειάρχη Αττικής, απέναντι σε έναν ορυμαγδό χυδαίων επιθέσεων και συκοφαντιών, οι πολίτες έστειλαν τη Ρένα Δούρου στον δεύτερο γύρο αψηφώντας τον μιντιακό και πολιτικό πόλεμο που δέχθηκε. Πόλεμο που συχνά ξεπερνούσε τα όρια του κανιβαλισμού.

Έχοντας στα χέρια της σημαντικό και μετρήσιμο έργο από τη θητεία στο τιμόνι της Περιφέρειας, η Ρ. Δούρου δίνει τη μάχη απέναντι στον συνεχώς κρυπτόμενο Γ. Πατούλη, τον εκλεκτό του Κ. Μητσοτάκη, που επέλεξε να αναλωθεί σε προσωπικές επιθέσεις και τυμβωρυχία.

Η διοίκηση της Ρ. Δούρου έχει να καταδείξει πράξεις, ορατές για τους πολίτες, από την Αττική Ριβιέρα έως το Πεδίον του Άρεως, από τη στήριξη των κοινωνικά αδύναμων, της αλληλεγγύης, των μαθητών και του πολιτισμού. Αλλά και με πολλά που μένουν ακόμα να γίνουν μέσα από ένα ρεαλιστικό, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, με σεβασμό στο περιβάλλον. Για περαιτέρω εκσυγχρονισμό των υποδομών.

Κυρίως όμως, μέσα από ένα νέο ηθικό υπόδειγμα στην άσκηση διοίκησης, με διαφάνεια, κοινωνική λογοδοσία και απέναντι στα διαπλεκόμενα συμφέροντα πίσω από κλειστές πόρτες, με τους πολίτες στο προσκήνιο. Ένα μοντέλο δηλαδή εντελώς αντίθετο με αυτό που κομίζει ο «γαλάζιος» υποψήφιος και το σύστημα που τον υποστηρίζει.

Με τον Νάσο για μια Αθήνα από την αρχή
Στην Αθήνα η «Ανοιχτή Πόλη» και ο Νάσος Ηλιόπουλος ανατρέποντας τις προβλέψεις διεκδικούν σήμερα στον δεύτερο γύρο μια νίκη που θα αποτελέσει εφαλτήριο ώστε η για πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένη πόλη να αλλάξει σελίδα. Έχοντας απέναντι τον… ετεροδημότη Κώστα Μπακογιάννη, που κουβαλάει μαζί του τους υπαίτιους για την αδιαφορία και την εγκατάλειψη, κεντρικά στελέχη και αντιδήμαρχους του Γ. Καμίνη, ο Νάσος Ηλιόπουλος καλεί τους πολίτες μαζί να δώσουν τη μάχη απέναντι στο στερεότυπο ότι η Αθήνα δεν αλλάζει.

Με παρακαταθήκη τη σταθερή και συνεπή δουλειά της «Ανοιχτής Πόλης», της ιστορικότερης παράταξης στον Δήμο της Αθήνας, ο Νάσος Ηλιόπουλος,γέννημα – θρέμμα Αθηναίος, που ζει στα Κάτω Πατήσια και κυκλοφορεί με τα μέσα μαζικής μεταφοράς -εμπειρία εξωτική για τους εκπροσώπους των τζακιών-, επιδιώκει να βάλει μπροστά την κοινωνία, τους πολίτες. Με γνώση των πραγματικών προβλημάτων, ακόμα και των γειτονιών στην «πίσω αυλή» της πόλης, σαφές προγραμματικό πλαίσιο και συμπερίληψη όλων όσοι ζουν σε αυτές, θέτει ως προτεραιότητα το τέλος της εγκατάλειψης.

Αλλά και τη σύγκρουση με κάθε λογής συμφέροντα, που βλέπουν τις γειτονιές και τα προβλήματά τους ως πεδία κερδοφορίας, ως «φιλέτα» για αξιοποίηση, αφημένες στην λαίλαπα του Airbnb. Μια πόλη ατραξιόν για τους τουρίστες, με αλόγιστη ανάπτυξη αλλά και με σκοτεινές και αφημένες στη μοίρα τους γειτονιές. Μια πόλη για λίγους, αλλά όχι για τους κατοίκους της. Για μια «Αθήνα από την αρχή», μια Αθήνα για όλους.

Πηγή: ΑΥΓΗ

«Με τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και τον Νάσο Ηλιόπουλο στην Αθήνα» αναφέρει σε μήνυμά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

«Στο πλευρό των προοδευτικών υποψήφιων σε όλη τη χώρα, που δίνουν μια σημαντική μάχη την Κυριακή για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών και την καθημερινότητα των πολιτών» σημειώνει η Ράνια Σβίγκου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί