Αλ. Τσίπρας: Καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς υποψηφίους (βίντεο)

«Σήμερα ψηφίζουμε για δημάρχους και περιφερειάρχες σε δήμους και περιφέρειες σε ένα νέο τοπίο θεσμικό στην αυτοδιοίκηση, όπου οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που θα εκλεγούν θα είναι αναγκασμένοι να συνεργαστούν, να προσπαθήσουν να επιτύχουν συγκλίσεις προγραμματικές, καθώς η νέα θεσμική τομή του Κλεισθένη και της απλής αναλογικής δημιουργεί νέο πλαίσιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 172 Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην Κυψέλη.

Οπως τόνισε, το νέο αυτό πλαίσιο «θα είναι προς όφελος των πόλεων, των δήμων, των περιφερειών, των τοπικών κοινωνιών, διότι εξαναγκάζει τους δημάρχους και περιφερειάρχες σε συναινέσεις συνεννοήσεις για το καλό των τοπικών κοινωνιών».

«Αυτό δεν σημαίνει όμως πως οι επιλογές μας δεν είναι κρίσιμες», σημείωσε, και συμπλήρωσε: «Καλούμε σήμερα τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς υποψήφιους σε όλες τις ανοικτές αναμετρήσεις. Προοδευτικούς απέναντι στους εκπροσώπους της συντήρησης, αλλά και περιφερειάρχες που έχουν το κύρος να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα προβλήματα. »

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί