Γιώργος Κοχιαδάκης: «Γιατί στηρίζω τον Γιάννη Κουράκη»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Γιώργος Κοχιαδάκης, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιάννη Κουράκη την προσεχή Κυριακή.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Τί έχουμε αυτήν την Κυριακή; Έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε πνοή στον Δήμο μας! Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο αυτοδιοικητικές επιλογές πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, από τη μια βρίσκεται ο Γιάννης Κουράκης, από την άλλη ο Βασίλης Λαμπρινός. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όλοι μας γνωρίζουμε πλέον το έργο και την προσωπικότητα και των δύο. Μάλιστα, τα έργα και οι ημέρες- ή καλύτερα η απουσία έργων του κ. Λαμπρινού- είναι η πιο πρόσφατη κατάσταση που έζησε το Ηράκλειο και θέλω να πιστεύω ότι θα την αποχαιρετήσουμε από αυτήν την Κυριακή!

Το Ηράκλειο έχει ανάγκη, επειγόντως, μια επανεκκίνηση, αφού έχασε πέντε πολύτιμα χρόνια σε έργα, ανάπτυξη και οργάνωση. Απέτυχε η δημοτική διακυβέρνηση Λαμπρινού να ολοκληρώσει ώριμες μελέτες ακόμη και έργα από την προηγούμενη δημοτική αρχή Γ. Κουράκη. Ο τραγέλαφος της Μαρίνας στον Κόλπο του Δερματά και κυρίως η «ανοικτή πληγή» για τα επόμενα χρόνια του εργοταξίου στη Δικαιοσύνης είναι ζωντανές μαρτυρίες της αδυναμίας τους να χειριστούν τα δημοτικά έργα εμπρόθεσμα και προς όφελος της πόλης.

Γι αυτό, σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, στην κορυφή του Δήμου χρειαζόμαστε έναν δήμαρχο με τις ικανότητες, τη γνώση και τις εμπειρίες του Γ. Κουράκη. Ώστε οι «πληγές» να επουλωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και το Ηράκλειο να ανοιχτεί στο μέλλον που έρχεται χωρίς φόβο, χωρίς καθυστερήσεις και στασιμότητα. Ο Γιάννης Κουράκης βρίσκεται στην ακμή της πολιτικής και βιολογικής ηλικίας του και διαθέτει όλα εκείνα τα εχέγγυα όχι μόνο για να εξελίξει τον Δήμο, αλλά καταρχάς για να αναπληρώσει τη χαμένη πενταετία Λαμπρινού…

Στο επίπεδο του ήθους, στο οποίο έχει πολυδιαφημιστεί ο κ. Λαμπρινός, έχω να παραπέμψω προς τη μειλίχια, ψύχραιμη και διακριτική στάση του Γ. Κουράκη στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε φορά που είχε να αμυνθεί απέναντι στις ανυπόστατες επιθέσεις των μελών της Δημοτικής Αρχής, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Απέναντι στα σύνδρομα της εξουσίας που εξέπεμπε η δημοτική αρχή Λαμπρινού, την αμετροέπεια και την αλαζονεία, ο Γ. Κουράκης απαντούσε με επιχειρήματα και αυτοδιοικητική γνώση. Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι διαθέσιμες διαδικτυακά για του λόγου το αληθές!

Ανάμεσα στη σκόνη και τις καθυστερήσεις των έργων, κάπου ανάμεσα στις αλαζονικές εξάρσεις της Δημοτικής Αρχής, η ηθική της «Δύναμης Πολιτών»  έχει κατρακυλήσει. Αντίστροφα, ο Γιάννης Κουράκης δέχεται σήμερα το «συγγνώμη» της πόλη μας. Κατά το παρελθόν, κατηγορήθηκε και λοιδορήθηκε όσο λίγοι- κατηγορίες που τελικά εκφυλίστηκαν σε συκοφαντίες, αφού τίποτε και ποτέ δεν αποδείχτηκε. Η έλλειψη κάθε προθυμίας να γίνει η οποιαδήποτε έρευνα μου έδειξε ότι οι ίδιοι άνθρωποι που τις διέδιδαν, δεν τις πίστευαν και τις έλεγαν με κακοήθεια. Για αυτό και εγώ σήμερα, ως πολίτης του Ηρακλείου, αισθάνομαι την ανάγκη στηρίξω με όλη μου την δύναμη τον Γιάννη Κουράκη!


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί