Το «πείραμα» έδειξε κενά

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-1 από την Τουρκία πληρώνοντας τα λάθη της στο πρώτο εικοσάλεπτο. Μείωσε ο Κουρμπέλης. Ξεχώρισε ο Σιώπης στο ντεμπούτο του, πρώτη συμμετοχή και για τους Πασχαλάκη, Ντουρμισάι, Κώτσιρα και Βαλεριάνο.

Η Εθνική ομάδα ήθελε ένα δυνατό φιλικό πριν το ματς με την Ιταλία και ανέδειξε στο ματς με την Τουρκία τα κενά της. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει των επίσημων αγώνων και σίγουρα θα δουλέψει πάνω στη βελτίωση της ομάδας, η οποία παρουσιάστηκε με μια “πειραματική εντεκάδα” και το πλήρωσε αυτό στην αρχή του αγώνα.

Από μια ολιγωρία του Κούτρη ο οποίος έχασε τον δαιμόνιο Ουντέρ κι από ένα φτηνό πούλημα της μπάλας του Σάμαρη στον Καραμάν η “πειραματική” Εθνική βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ. Έδειξε κάποια σημάδια ανάκαμψης στη συνέχεια έχοντας δοκάρι με τον Σάμαρη. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές δεν επέτρεψαν στο ματς να αποκτήσει ρυθμό. Ωστόσο η Ελλάδα βρήκε γκολ με τον Κουρμπέλη (το πρώτο του με την Εθνική) στην τελευταία φάση του αγώνα και έφυγε με ψηλά το κεφάλι από την Αττάλεια. 

Στα σημαντικά για τον Άγγελο Αναστασιάδη το ντεμπούτο πέντε παιδιών. Ο Σιώπης (κορυφαίος της Εθνικής), ο Βαλεριάνος, ο Πασχαλάκης, ο Ντουρμισάι κι ο Κώτσιρας έπαιξαν για πρώτη φορά με τη γαλανόλευκη. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Μασούρας. 

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Σενόλ Γκιουνές ξεκίνησε την ομάδα του με τους Τσακίρ, Σογιουντσού, Αϊχάν, Σανγκαρέ, Μεράς, Τουφάν, Γιοκουσλού, Γιαζιτσί, Τοσούν, Ουντέρ, Καραμάν σε διάταξη 4-2-3-1.

Από την άλλη ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε στην εντεκάδα τρεις παίκτες που έκαναν ντεμπούτο. Πασχαλάκης, Βαλεριάνος και Σιώπης για πρώτη φορά ξεκίνησαν σε ματς με τη γαλανόλευκη.

Στο 4-2-3-1 που επέλεξε είχε στο τέρμα τον Πασχαλάκη, στόπερ τους Κουρμπέλη και Βαλεριάνο, δεξιά τον Μαυρία, αριστερά τον Κούτρη, τους Σάμαρη και Σιώπη στα χαφ, δεκάρι τον Φορτούνη, δεξιά τον Πέλκα, αριστερά τον Μασούρα και στην κορυφή τον Κουλούρη.



Φτηνά ελληνικά λάθη και 2-0 

Η πειραματική εντεκάδα του Άγγελου Αναστασιάδη δε μπόρεσε να μπει συγκεντρωμένη στο ματς και φυσικά δεν είχε την απαραίτητη ομοιογένεια. Έτσι από φτηνά λάθη βρέθηκε νωρίς νωρίς με δύο γκολ στην πλάτη. Στο 6′ και στο 7′ είχαμε τα πρώτα σουτ από Φορτούνη (καμία ανησυχία για τον Τσακίρ) και τον Τοσούν που ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε δύσκολη επέμβαση.

Στο 11′ ο Ουντέρ άνοιξε το σκορ. Οι Τούρκοι συνδυάστηκαν πολύ ωραία έξω από την περιοχή μας με τη μπάλα να φτάνει στον Ουντέρ που είχε έρθει στον άξονα έξω από την περιοχή, εκεί όπου ήταν τελείως ελεύθερος καθώς δεν τον είχε ακολουθήσει ο Κούτρης. Ο άσος της Ρόμα είχε το χρόνο να ζυγίσει το σουτ και να εκτελέσει με δύναμη στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Πασχαλάκη.

Έξι λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0. Ο Ανδρέας Σάμαρης έκανε δύο λάθη τα οποία στοίχησαν το δεύτερο γκολ στην Εθνική. Αρχικά στην επίθεση πούλησε φτηνά τη μπάλα θέλοντας να τροφοδοτήσει τον Φορτούνη. Εν συνεχεία γύρισε στην άμυνα έκοψε την αρχική πάσα του Ουντέρ αλλά με ένα ακόμα αβίαστο λάθος την έδωσε στον Καραμάν ο οποίος σούταρε διαγώνια νικώντας και πάλι τον Πασχαλάκη.

Μετά το εικοσάλεπτο μπήκε η Εθνική στο ματς

Με το 2-0 να μοιάζει βαρύ, η Ελλάδα αποφάσισε να ξυπνήσει και στο 24′ είχε την πρώτη της καλή στιγμή. Ο εξαιρετικός Σιώπης άνοιξε το παιχνίδι δεξιά στον Μαυρία ο οποίος έκανε τη σέντρα, οι Τούρκοι απομάκρυναν, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη που σούταρε στα σώματα για να φτάσει η μπάλα στον Σάμαρη που σούταρε δυνατά στο δεξί δοκάρι όμως του Τσακίρ.

Δύο λεπτά αργότερα απειλήσαμε ξανά. Ο Μαυρίας σε ένα ακόμα ανέβασμα από δεξιά τροφοδότησε τον Μασούρα ο οποίος πάτησε περιοχή προσποιήθηκε και έφερε τη μπάλα στο αριστερό με το οποίο σούταρε δυνατά για να κοντράρει η μπάλα και να καταλήξει σε κόρνερ.

Σημαντική ευκαιρία για την Εθνική μας ομάδα είχαμε και στο 31′, όταν οι Φορτούνης άνοιξε δεξιά στον Μασούρα, αυτός είδε ελεύθερο τον Πέλκα στο πέναλτι τον τροφοδότησε αλλά το πλασέ σε πρώτο χρόνο από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ έφυγε πολύ μακριά από την εστία.

Στο 38′ είχε και η Τουρκία δοκάρι. Από φάουλ του Γιαζιτσί ο Γιοκουσλού πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μέσα στην ελληνική άμυνα για να δει τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και έξω.

Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ήταν για την Ελλάδα, πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Φορτούνη να βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή, να φτάνει ως τη γραμμή και να σουτάρει δυνατά αλλά λίγο άστοχα.

Άλλαξε την αριστερή πλευρά ο Άγγελος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αναστασιάδης έβγαλε Κούτρη και Πέλκα και έβαλε Σταφυλίδη και Κολοβό. Ο επιθετικός της Ομόνοιας ήταν ο πρώτος που απείλησε καθώς μπήκε… με φόρα από τη Βοσνία βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, σούταρε δυνατά αλλά ο Τσακίρ καλά τοποθετημένος μπλόκαρε. Στην προηγούμενη φάση ο Πασχαλάκης απέκρουσε τετ α τετ με τον Τοσούν.

Στο ματς πέρασαν και οι Μπουχαλάκης (αντί Βαλεριάνου) και Ντουρμισάι ο οποίος έκανε ντεμπούτο (αντί Μασούρα) με το σύστημα να μετατρέπεται σε 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου. Οι πολλές αλλαγές δεν επέτρεψαν στις δύο ομάδες να βρουν ρυθμό. 

Πρόβλημα για Μαυρία

Μετά το 70ό λεπτό ο Μαυρίας έδειξε πως δε μπορεί να συνεχίσει και έδωσε τη θέση του στον Κώτσιρα ο οποίος επίσης έκανε ντεμπούτο. Στο 75′ πέρασε στο ματς και ο Μάνταλος αντί του Σιώπη.

Με τον Φορτούνη να μοιάζει πιο απελευθερωμένος στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική κράτησε λίγο περισσότερο τη μπάλα και τα αβίαστα λάθη περιορίστηκαν. Στο 79′ από δικό του φάουλ, ο Κουρμπέλης στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά για να δει τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο 83′ τρεις Τούρκοι έκρυψαν τη μπάλα στην ελληνική περιοχή με τον Γιαλτσίν να βρίσκεται σε επίκαιρη θέση και να σουτάρει για να δει τον Πασχαλάκη να του λέει όχι.

Μείωσε ο Κουρμπέλης

Στην τελευταία φάση του αγώνα η Εθνική μας ομάδα κέρδισε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Κολοβό ο οποίος σούταρε αδύναμα αλλά η μπάλα έφτασε στον Κουρμπέλη που δεν ήταν εκτεθειμένος και ψύχραιμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του αρχηγού του Παναθηναϊκού με την Εθνική Ελλάδος.

Διαιτητής: Πετρέσκου (Ρου)

Τουρκία (Σενόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Σογιουντσού, Αϊχάν, Σανγκαρέ, Μεράς, Τουφάν, Γιοκουσλού (61′ Τεκντεμίρ), Γιαζιτσί (46′ Καχβετσί), Τοσούν (46’Οζιακούπ), Ουντέρ (80′ Εμρέ), Καραμάν (46′ Ομούρ)

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάαδης): Πασχαλάκης, Κουρμπέλης, Βαλεριάνος (54′ Μπουχαλάκης), Μαυρίας (73′ Κώτσιρας), Κούτρης (46′ Σταφυλίδης), Σάμαρης, Σιώπης (75′ Μάνταλος), Φορτούνης, Πέλκας (46′ Κολοβός), Μασούρας (65′ Ντουρμισάι), Κουλούρης

novasports.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί