«Δύναμη Δημιουργίας»: Οι τομείς που πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα τη νέα δημοτική περίοδο

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» στη Χερσόνησο με επικεφαλής τον κ. Μανόλη Διαμαντάκη, σχετικά με τις εκλογές και τους τομείς που πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα τη νέα δημοτική περίοδο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Σε όλη τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου βρεθήκαμε κοντά, συνομιλήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις με πλήθος συνδημοτών μας. Τους ευχαριστούμε όλους για τον χρόνο που αφιέρωσαν και για τις ιδέες και τις σκέψεις τις οποίες μας κατέθεσαν. Πολλοί από αυτούς μας τίμησαν με την ψήφο τους. Τους ευχαριστούμε και αυτούς ιδιαιτέρως. Σήμερα, υποσχόμαστε σε όλους τους δημότες, σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Χερσονήσου ότι, κατά τη νέα δημοτική περίοδο, στο δημοτικό συμβούλιο ή σε όποια άλλα όργανα βρεθούμε, θα υπερασπιστούμε τις αρχές της δημοκρατίας, της συμμετοχής, της διαφάνειας, της ισονομίας και  της ισόρροπης ανάπτυξης, όπως από την πρώτη ημέρα δεσμευτήκαμε. Και ακόμη, ότι θα προωθήσομε τις ιδέες, τις προτάσεις και τις απόψεις που μαζί συνδιαμορφώσαμε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο.

Τη νέα δημοτική περίοδο, είναι απαραίτητο να θέσομε σε πρώτη προτεραιότητα:  

  • Την ουσιαστική, διαφανή και γόνιμη λειτουργία των θεσμικών οργάνων του Δήμου, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων και πόρων στα κοινοτικά συμβούλια και την τακτική και συγκροτημένη επαφή με τους δημότες στις έδρες των κοινοτήτων.
  • Το δημοκρατικό προγραμματισμό για την ισόρροπη ανάπτυξη με κοινωνική συμμετοχή και αλληλεγγύη.
  • Τη χωρική και πολεοδομική οργάνωση του Δήμου.
  • Τη στήριξη της πολιτισμικής και ιστορικής μας ταυτότητας και την ενεργοποίηση και ουσιαστική λειτουργία υφισταμένων δομών πολιτισμού στο δήμο μας.
  • Την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, αλλά και την αξιοποίηση όλου του δημόσιου χώρου προς όφελος της κοινωνίας και της περιοχής μας.

Περιμένουμε από τους υποψηφίους Δημάρχους τη δημόσια  δέσμευση τους στις παραπάνω προτεραιότητες και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο θα σχεδιάσουν την υλοποίηση τους. Ας αξιολογήσουν οι δημότες μας την όποια τέτοια δημόσια τοποθέτησή τους και ας κρίνουν οι ίδιοι ποιον θα επιλέξουν για δήμαρχο.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί