Τί απαντά η νέα δήμαρχος Γαύδου στις καταγγελίες για χειραγώγηση και νοθεία στις εκλογές

Tην απάντησή της, στη σκληρή κοινή ανακοίνωση των άλλων υποψηφίων δημάρχων Γαύδου Καλλινίκου και Τσιγωνάκη δίνει η Λίλιαν Στεφανάκη η οποία ανακηρύχθηκε Δήμαρχος του νησιού μετά από μια βραδιά θρίλερ.

Δείτε: Σοβαρές καταγγελίες για χειραγώγηση και νοθεία στη Γαύδο – Απειλητικά μηνύματα σε υπ. δήμαρχο

Αναλυτικά η απάντηση της Λ.Στεφανάκη:

«Σε απάντηση του δελτίου τύπου των κ.κ. Καλλίνικου και Τσιγωνάκη, επικεφαλής των παρατάξεων «Αλληλέγγυοι πολίτες» και «Ομάδα ανάπτυξης Γαύδου» αντίστοιχα, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1)Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος που είχε οριστεί για το νησί είχε την ευθύνη και παρέχοντας πληροφορίες στους πολίτες, φρόντισε ώστε όλοι να ασκήσουν ανεμπόδιστα το εκλογικό τους δικαίωμα. Τέτοιες ανακοινώσεις πλήττουν το κύρος του εν λόγω λειτουργού.

2)Μεταδημοτεύσεις έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα από όλες τις παρατάξεις και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τις εμποδίσει όταν είναι σύννομες. Άνθρωποι που νοιάζονται για τον τόπο τους και θέλουν να έχουν δεσμούς με το τόπο καταγωγής τους θα πρέπει να τους καλωσορίζουμε σε όποια παράταξη κι αν ανήκουν. Όσον αφορά καταγγελίες για παράνομες μεταδημοτεύσεις ατόμων που στήριξαν το προεκλογικό μου αγώνα, κρίθηκαν μετά από καταγγελίες-συνέργεια των κ.κ. Τσιγωνάκη και Καλλινίκου από το Πρωτοδικείο ως ΑΒΑΣΙΜΕΣ (η Απόφαση του Δικαστηρίου στη διάθεσή σας).

3)Όσον αφορά στις κατηγορίες ότι δήθεν αφήσαμε ανθρώπους σε προβλήτες κ.λπ. θα ήθελα να διευκρινίσω ότι είναι δικαίωμά μας να μεταφέρουμε όποιους θέλουμε με το φουσκωτό που μας ανήκει ή έχουμε μισθώσει. Πώς θα μπορούσαμε άραγε να εμποδίσουμε οποιονδήποτε ήθελε να ταξιδέψει προς το νησί για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα; Υπονοείτε ότι ασκήσαμε κάποιου είδους βία; Προφανώς, δεν έγινε τίποτα τέτοιο στην πραγματικότητα.

4)Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η διαδικασία ή το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί υπάρχουν ένδικα μέτρα που μπορείτε να προσφύγετε. Προσβάλλοντας το κύρος του δικαστικού λειτουργού και συκοφαντώντας εμένα προσωπικά και την παράταξη «Γαύδος με όραμα» δεν τιμά ούτε εσάς ούτε το νησί. Ο «γραφικός» τρόπος δημοσιοποίησης των θεμάτων της Γαύδου είναι δυσφήμιση για το νησί που όλοι αγαπάμε.

5)Κατανοούμε την πικρία της ήττας όμως η σωστή διαχείρισή της είναι πολιτισμός.

5)Απευθυνόμενη στους κ.κ. Καλλινίκου και Τσιγωνάκη θα ήθελα να σχολιάσω ότι οι συνέργειες είναι επιθυμητές και είναι πολύ ευχάριστο που παραμερίσατε παλιές δημόσιες -στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- αντιπαλότητες. Η προστασία του νησιού, η διατήρηση του μοναδικού περιβάλλοντος, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η ήπια ανάπτυξη είναι αναμφισβήτητα κάποιοι από τους κοινούς στόχους μας και σας καλώ να συνεργαστούμε για την επίτευξή τους.

6)Τέλος, θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι δεν πρόκειται να απαντήσουμε σε επόμενες τέτοιου είδους προκλήσεις ούτε σε προκλήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέτοιου είδους στείρες αντιπαραθέσεις δεν μας εκφράζουμε και θεωρούμε ότι δυσφημούν τον τόπο μας. Η παράταξή μου κι εγώ θα προτιμήσουμε να αναλωθούμε κάνοντας ουσιαστική δουλειά για το νησί και τους ανθρώπους του.

Λίλιαν Στεφανάκη
Επικεφαλής την παράταξης «Γαύδος με όραμα»
Νεοεκλεγείσα δήμαρχος Γαύδου»

Eparxies.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί