Οι δέκα στρατηγικοί άξονες του Βασίλη Λαμπρινού

Σε τίτλους έδωσε στη δημοσιότητα ο Βασίλης Λαμπρινός τους βασικούς άξονες του σχεδίου του για την περίοδο 2019-2023.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών δήλωσε σχετικά: «Από το βράδυ της Κυριακής απευθύνθηκα σε όλους τους πολίτες αλλά και σε όλες τις παρατάξεις που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των εκλογών, επιδιώκοντας προγραμματική σύγκλιση. Το  αναλυτικό πρόγραμμά μας έχει αναρτηθεί εδώ και καιρό στο διαδίκτυο (https://dypo.gr/programma-mas).

Το ζητούμενο τώρα είναι να αξιοποιηθούν οι καλές ιδέες που υπάρχουν στα προγράμματα όλων των παρατάξεων, τα οποία σε μεγάλο βαθμό συγκλίνουν και κυρίως να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό του Ηρακλείου. Στην πλατιά συμμαχία που θα συνεχίσει να πηγαίνει το Ηράκλειο μπροστά δεν περισσεύει κανείς».

Οι 10 βασικά σημεία της «ατζέντας» Λαμπρινού είναι:

  1. Ανεξαρτησία, συνεργασία, διαφάνεια και συμμετοχικότητα στη διακυβέρνηση του Δήμου.
  1. Συνεχής ενίσχυση της εξωστρέφειας του Ηρακλείου ως μητροπολιτικού κέντρου της περιφέρειας, με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στο επίκεντρο.
  1. Ολοκλήρωση όλων των μεγάλων τεχνικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, με κορυφαίο την αντικατάσταση ολόκληρου του υδρευτικού δικτύου του Ηρακλείου.

  1. Εκτέλεση του συνόλου των έργων που έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί (37 εκατομμύρια Ευρώ περίπου) και υλοποίηση των στρατηγικών ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης (Σ.Ο.Α.Π) και βιώσιμης αστικής ανάπτυξης (Β.Α.Α.) που έχουν ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο.
  1. Συμφωνία για τα μεγάλα οραματικά έργα που έχει ανάγκη το Ηράκλειο (Πάρκο Κνωσσού, προστασία και ενσωμάτωση ενετικών τειχών στη ζωή της πόλης, συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός για την Αλικαρνασσό με αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου, Μαρίνα στο Παγκρήτιο Στάδιο, Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας).
  1. Αξιοποίηση της οικονομικής ευρωστίας του Δήμου με ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις για την καθημερινότητα των δημοτών. Για την πόλη, συνέχιση με εντατικούς ρυθμούς του προγράμματος ασφαλτοστρώσεων. Για τα χωριά μας, συνέχιση του προγραμμάτων αγροτικής οδοποιίας και των προγραμμάτων εκσυγχρονισμού  και επέκτασης των αρδευτικών δικτύων.
  1. Περαιτέρω αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, με την πλήρη εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Δημιουργία κι άλλων ηλεκτρονικών εφαρμογών για την ταχύτερη εξυπηρέτηση του δημότη.
  1. Διεκδίκηση σε κεντρικό επίπεδο της δυνατότητας προσλήψεων επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού, την υποστήριξη της οποίας επιτρέπει η ευρωστία του Δήμου.
  1. Περαιτέρω αξιοποίηση του διαρκώς αυξανόμενου τουριστικού ρεύματος του Ηρακλείου, με ισόρροπο οικονομικό αποτέλεσμα για την πόλη και τα χωριά μας.
  1.  Συνέχιση της ισχυρής κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, με διαρκή στήριξη των κοινωνικών δομών και των ευπαθών ομάδων, ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί