Καταδίκη εφήβου που σκότωσε με 27 μαχαιριές τον φίλο του στην Ουκρανία

 Σε 3,5 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο που δεν ξεπερνά τα 57.000 δολάρια (1,5 εκ. ουκρανικά γκρίβεν) καταδικάστηκε πριν λίγες μέρες ένας έφηβος στην Ουκρανία, ο οποίος σκότωσε με τουλάχιστον 27 μαχαιριές σκότωσε τον φίλο του. 

Το έγκλημα συνέβη στις 14 Μαρτίου του 2018, όταν ο 14χρονος τότε Βάσια Τούρντα κάλεσε στο σπίτι του τον συμμαθητή του, Βάσια Ποπά, για να του δείξει μια 5D κονσόλα που μόλις του είχε αγοράσει ο πατέρας του. Μετά από δύο ώρες, ο Βάσια Ποπά ήταν νεκρός.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που εξέτασαν τη σκηνή του εγκλήματος, το θύμα είχε δεχθεί μία μαχαιριά στον λαιμό, ενώ προσπαθώντας να διαφύγει από τον δεύτερο όροφο του σπιτιού του δράστη, ο τελευταίος τον κυνήγησε, καταφέρνοντας ακόμα δεκάδες μαχαιριές σε ολόκληρο το σώμα του θύματος.

Ο πατέρας του 15χρονου μαθητή περιέγραψε τον δράστη ως «ψυχικά άρρωστο και μανιακό με τα όπλα», καθώς σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίστηκε να ποζάρει με αυτόματα όπλα και μαχαίρια.

Αντίθετα, οι δικηγόροι του Τουρντά υποστήριξαν σε συνέντευξη Τύπου, ότι ο δράστης δεν είναι «τέρας» και πως οι γιατροί που τον εξέτασαν ψυχιατρικά κατέληξαν ότι η πράξη του δεν ταυτίζεται με το ψυχολογικό προφίλ του.

Υποστήριξαν επίσης ότι ήταν θύμα «μπούλινγκ» και ότι το θύμα του είχε κατεβάσει το παντελόνι σε ένα καφέ μπροστά σε κοπέλες.

Tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί