Σοβαρές καταγγελίες για χειραγώγηση και νοθεία στη Γαύδο – Απειλητικά μηνύματα σε υπ. δήμαρχο

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι παρατάξεις του Δήμου Γαύδου «Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου» και «Ομάδα Ανάπτυξης Γαύδου», μέσω της οποίας καταγγέλλουν πρωτοφανή φαινόμενα χειραγώγησης του εκλογικού αποτελέσματος καθώς και αριθμό απειλητικών μηνυμάτων σε υποψήφιο δήμαρχο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Την Κυριακή 26/5/2019 στην Ιστορία της Γαύδου κατεγράφησαν πρωτοφανή φαινόμενα χειραγώγησης του εκλογικού αποτελέσματος καθώς και αριθμός απειλητικών μηνυμάτων σε υποψήφιο δήμαρχο. Μετά την άφιξη των ναυλωμένων καραβιών, οι κάτοικοι του Δήμου Γαύδου είδαν ανθρώπους που δεν τους είχαν δει ποτέ πριν στην ζωή τους, είδαν ανθρώπους που επί τριάντα χρόνια είχαν εγκαταλείψει το νησί ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους, είδαν να υπάρχουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στην είσοδο του προαύλιου χώρου να σταυρώνουν ψηφοδέλτια και να τα δίνουν σε ψηφοφόρους, είδαν ανθρώπους να συνοδεύουν τους «φίλους τους» μέχρι το παραβάν και να παραμένουν προσπαθώντας να δουν από την χαραμάδα ότι μπήκε το σωστό ψηφοδέλτιο στον φάκελο. Δυστυχώς όμως έφτασαν πληροφορίες και για ανθρώπους που στην πραγματικότητα εμποδίστηκαν να επιβιβαστούν σε taxi boat και να εγκαταλείπονται σε προβλήτα της νότιας Κρήτης αγανακτισμένοι, χάνοντας την ευκαιρία να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η πρώτη ανακοίνωση από τον δικαστικό αντιπρόσωπο ήταν Ψηφίσαντες 176 «Ομάδα Ανάπτυξης Γαύδου» 38 ψήφοι, «Γαύδος με όραμα» με 85 ψήφοι, «Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου» 49 ψήφοι, και 4 Άκυρα τα οποία άκυρα ήταν του συνδυασμού Γαύδος με όραμα των οποίων την ακυρότητα είχε δεχτεί χωρίς ενδοιασμούς ο εκλογικός αντιπρόσωπος της παράταξης Γαύδος με όραμα. Αμέσως μετά την ανακοίνωση κατατέθηκε ένσταση από τον ίδιο εκλογικό αντιπρόσωπο, για τα τρία από τα τέσσερα άκυρα. Ύστερα από συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής ανακοινώνεται ότι κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα καταμετρήθηκαν ως έγκυρα τα 3 ψηφοδέλτια και με την μια ψήφο η κυρία Λίλιαν Στεφανάκη περνάει το 50% και το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται,

«Γαύδος με όραμα» 88 ψήφοι 6 έδρες

«Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου» 49 ψήφοι 4 έδρες

«Ομάδα Ανάπτυξης Γαύδου» 38 ψήφοι 3 έδρες

Επειδή την τελευταία διετία με ομόνοια και συνεργασία, πήγαμε τον Δήμο μπροστά και καταθέσαμε έργο γνωστό σε Γαύδο, Ελλάδα και Ευρώπη, οι παρατάξεις «Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου» με 4 έδρες και «Ομάδα Ανάπτυξης Γαύδου» με 3 έδρες, καθώς συγκλίνουν οι προγραμματικές τους θέσεις, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν για να συνεχίσουν το έργο της νυν δημοτικής αρχής που με αυτή την συνεργασία πήγε μπροστά, αλλά και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των κατοίκων του νησιού.

Μετά ταύτα .. εμείς θα εξετάσουμε την εγκυρότητα  των ψηφοδελτίων  και βεβαίως θα ασκήσουμε όλα τα δικαιώματα που μας δίδει η εκλογική νομοθεσία ώστε να εκφραστεί  η  πραγματική  βούληση των  κατοίκων της Γαύδου την οποία βέβαια δηλώνουμε πως από κοινού θα υπερασπιστούμε και θα σεβαστούμε.

Για την παράταξη «Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου»  Καλλίνικου Γκέλη

Για την παράταξη «Ομάδα Ανάπτυξης Γαύδου» Τσιγωνάκης Μανώλης

Eparxies.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί