Φιλοζωικός σύλλογος καταγγέλλει δημοτική αρχή της Κρήτης για εκβιασμό

Με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καταγγέλλει την δημοτική αρχή στα Χανιά, για εκβιασμό.

Δείτε αναλυτικά τί αναφέρει στην καταγγελία της:

Μετά από μια εξαιρετικά άσχημη δημοτική περίοδο για τα ζώα με εξαίρεση δυο μικρά αλλά φωτεινά διαλείμματα η Δημοτική Αρχή προέβη τις τελευταίες ημέρες σε ένα εκβιασμό της φιλοζωικής κοινότητας που θύμιζε άλλες εποχές .

Σεβόμενοι το γεγονός, ότι η βδομάδα που μας πέρασε ήταν η τελευταία των δημοτικών εκλογών δεν προβήκαμε σε κάποια ανακοίνωση

Ο Δήμος Χανίων εκ του νόμου 4039/12, άρθρο 9 είχε την υποχρέωση να υπογράψει συμφωνία με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης προκειμένου αυτά νομίμως να τον συνδράμουν στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων .

Παρά τις προσπάθειες τεσσάρων και πλέον ετών η Δημοτική Αρχή αρνιόταν να υπογράψει την σύμβαση αυτή, όμως παράλληλα δεν δίσταζε να ζητάει παράνομα την συνεχή βοήθεια των φιλοζωικών συλλόγων για τα τραυματισμένα, άρρωστα, κακοποιημένα και ανήμπορα ζώα .

Ένα μήνα περίπου πριν τις εκλογές και χάριν εκλογικών σκοπιμοτήτων υπέγραψε την συμφωνία αυτή με ένα μόνο φιλοζωικό σωματείο ακολουθώντας μια καθαρά διασπαστική τακτική.

Τα υπόλοιπα σωματεία άρχισε να τα εκβιάζει ζητώντας ανταλλάγματα εκ μέρους τους προκειμένου να υπογράψει συμφωνία μαζί τους παρά το γεγονός ότι η υπογραφή δεν ήταν μια χαριστική πράξη εκ μέρους του Δήμου αλλά υποχρέωσή του .

Ζητούσαν πριν την υπογραφή της συμφωνίας να βγάλουν τα σωματεία ευχαριστήρια επιστολή προς τον Δήμαρχο, έθεταν όμως και άλλες εκβιαστικού χαρακτήρα προϋποθέσεις, εν ολίγοις ζητούσαν να υπογράψουν δήλωση μετανοίας .

Βεβαίως και οι σύλλογοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στον ωμό αυτό εκβιασμό.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την άθλια αυτή αντίληψη , που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της κατά των ζώων αλλά και των φιλόζωων πολιτών αυτής της πόλης τακτικής της απερχόμενης δημοτικής αρχής .

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι ο επόμενος Δήμαρχος δεν θα επαναλάβει τα απαράδεκτα λάθη του τελευταίου και θα χαράξει μαζί με την φιλοζωική κοινότητα μια άλλη πορεία, πρακτική και κυρίως πολιτική για τα ζώα .

Η Ομοσπονδία μας θα είναι πάντα στην διάθεσή του νέου Δημάρχου Χανίων αλλά και όλων των Δημάρχων του νομού για προτάσεις που θα σηματοδοτούν λύσεις του προβλήματος αλλά που κυρίως θα χαράζουν μια άλλη αντίληψη για την σχέση μας με τα ζώα.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί