Συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ – Στις Βρυξέλλες την Τρίτη ο Κ. Μητσοτάκης

Θερμά δεκτός με χειροκροτήματα έγινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα στελέχη του κόμματος στην Πειραιώς.

Στη συνεδρίαση των τομεαρχών ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα δίνοντας το στίγμα που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές.

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι, όλα δείχνουν ότι εκλέγουμε 8 ευρωβουλευτές, η ΝΔ είναι το πιο ενισχυμένο κόμμα μέσα στο ΕΛΚ και το ΕΛΚ θεωρεί αδιαπραγμάτευτο να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν», είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η στρατηγική της ΝΔ απεδείχθη ορθή, αλλά και αποτελεσματική, καθώς, όπως τόνισε, «φάνηκε ότι μπορεί ένα κεντροδεξιό κόμμα να περιθωριοποιήσει την Ακροδεξιά και ταυτόχρονα να διευρυνθεί προς το Κέντρο».

«Έχουμε, ήδη, από την πρώτη Κυριακή, 5 περιφέρειες και μπορούμε να κερδίσουμε 12 από τις 13 περιφέρειες στον β΄ γύρο», είπε, προσθέτοντας πως θεωρεί πολύ μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, δίνοντας έμφαση στην ομάδα 17-24 ετών, κάτι που αποδεικνύει πως το κόμμα έχει μέλλον και πως δεν απευθύνεται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπως καταλογίζουν οι αντίπαλοι.

Παράλληλα, επισήμανε πως η ΝΔ έχει επικρατήσει και στο σύνολο των εργαζομένων, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, νοικοκυρές, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, πλην των ανέργων όπου και εκεί η διαφορά είναι μικρή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη στήριξη όλων των βουλευτών και των στελεχών, κυρίως στις περιφέρειες που έχουν αντιπάλους από άλλα κόμματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην Πελοπόνησο.

Αναφερόμενος στο θέμα της αυτοδυναμίας, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μη βάζουν ποσοτικούς στόχους. «Μένουμε σε αυτό που έχουμε πει, ότι ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις», είπε και πρόσθεσε: «Παραμένουμε μετριοπαθείς, ο λόγος μας πρέπει να είναι μετριοπαθής Δεν θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν θα πλειοδοτήσουμε σε παροχές, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική, θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και μετριοπαθείς έναντι των πολιτών. Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, μειώσεις φόρων, πολλές καλές δουλειές και ασφάλεια για όλους, αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διακύβευμα των εκλογών θα το προσδιορίσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τοποθέτησή του εντός της εβδομάδας.

Στις Βρυξέλλες την Τρίτη ο Μητσοτάκης – Οι επόμενες κινήσεις

Για τις Βρυξέλλες θα πετάξει αύριο το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο απόηχο της μεγάλης εκλογικής νίκης της ΝΔ.

Εκεί θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και όπως είναι φυσικό τα βλέμματα θα πέσουν στο πρόεδρο της ΝΔ που κατέγραψε εκλογικό θρίαμβο.

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την τελευταία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες μιλούσε για το δικό του σχέδιο ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους του ψηφοφόρους στοχεύοντας στο κέντρο.

Παράλληλα επαναπάτρισε γαλάζιους ψηφοφόρους ενώ και η πλειοψηφία των νέων ψηφοφόρων στήριξε τη ΝΔ. Μια στρατηγική που δικαιώθηκε πλήρως όπως φάνηκε από τις εξελίξεις που είχαν σαν αποτέλεσμα να ωθήσουν τον Αλέξη Τσίπρα να πάει σε πρόωρες κάλπες.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο δρόμο για τις εθνικες κάλπες θα τονίσει ότι έρχεται για να ενώσει και όχι να διχάσει του Έλληνες με τον μεγάλο στόχο να παρέμεναν η φωτεινή Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Real.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί