Επιβραβεύτηκε η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου με επιστολές του Ιησού, θεραπευτικές αλοιφές, θανατική ποινή…

Ο Κυριάκος Βελόπουλος συγκέντρωσε περίπου 4,1% και παίρνει μία έδρα στην Ευρωβουλή.

Για πολλούς θεωρείται έκπληξη και για τους περισσότερους δυσάρεστη, καθώς η ιδεολογία του έχει επικριθεί ως ακροδεξιά και ρατσιστική, ενώ συγκρίνεται και με αυτήν της Χρυσής Αυγής.

Η πορεία του και κυρίως οι θέσεις και οι πράξεις του εξηγούν τη δυσαρέσκεια. Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, έπειτα βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, αλλά και επιχειρηματίας, ο Κυριάκος Βελόπουλος πουλάει προϊόντα που υποστηρίζει ότι θεραπεύουν την άνοια, την κατάθλιψη και το αλτσχάιμερ, είναι υπέρ της θέσπισης της θανατικής ποινής, επιτίθεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, επειδή μοίρασε φαγητό σε άπορους Αμερικανούς και όχι σε πτωχευμένους Ελληνες, διαδίδει πληροφορίες που αποδεικνύονται fake newsόπως αυτές περί επιστολών του Ιησού, τις οποίες μάλιστα πουλούσε, όπως και τις αλοιφές από το Αγιο Ορος.

Πολιτεύτηκε με τον ΛΑΟΣ, όπου ήταν υποψήφιος βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2004, λαμβάνοντας 5.700 ψήφους. Ωστόσο, δεν κατάφερε να εκλεγεί, καθότι το κόμμα με επικεφαλής τον Γιώργο Καρατζαφέρη πήρε το 2,90% των ψήφων. Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006, διεκδίκησε την νομαρχία Πέλλας. Έλαβε 7.903 ψήφους που μεταφράζεται σε ποσοστό 7,3%. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2009, εκλέχθηκε βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΛΑΟΣ.

Στις 20 Μαΐου 2012, αποχώρησε από τον ΛΑΟΣ, διαμαρτυρόμενος για την συμπεριφορά οπαδών του κόμματος σε πρώην βουλευτές. Δύο μέρες αργότερα προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, αρνήθηκε να κατέβει σε εκλογικές διαδικασίες ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία αποχώρησε το 2015 για να ιδρύσει το δικό του κόμμα. «Στην πολιτική σκηνή εμφανίστηκε ξανά το 2016, όταν αποφάσισε», όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, «να ενώσει τους Έλληνες και να συνοδοιπορήσει μαζί τους προς τη σωτηρία της χώρας, συνιδρύοντας το κόμμα Ελληνική Λύση». Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά και στην ιστοσελίδα του.

Με ένα tweet ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» σχολίασε την είσοδο του συνδυασμού του στο Ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας κορόιδευαν, μας φίμωναν αλλά η απάντηση ήρθε από τους Έλληνες».

Μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ανέβασε βίντεο στο κανάλι του στο YouTube καλώντας τον κόσμο να τον ψηφίσει και στις εθνικές εκλογές:

Tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί