Π. Καμμένος: Δεν έχουμε την πολυτέλεια για προεκλογική περίοδο μέχρι τον Οκτώβριο, λόγω της προκλητικότητας της Τουρκίας (Βίντεο)

Οι ΑΝΕΛ θα είναι έτοιμοι το βράδυ της Κυριακής για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις εθνικές εκλογές, είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην εισαγωγική του ομιλία στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο. Θεωρώντας ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια για προεκλογική περίοδο μέχρι τον Οκτώβριο», λόγω της προκλητικότητας της Τουρκίας, αλλά και της πορείας της οικονομίας και της αναμενόμενης ανάπτυξης, είπε πως οι ΑΝΕΛ θα επιδιώξουν «την άμεση διενέργεια εκλογών και αν δεν γίνει αυτό, τουλάχιστον τη διαμόρφωση μιας κοινής εθνικής πολιτικής». Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ιδιαίτερη για την Ελλάδα», αλλά και για τον ίδιο, καθώς είναι η πρώτη φορά που δεν βρίσκεται στην Κάρπαθο, στο ετήσιο μνημόσυνο για την «εν ψυχρώ δολοφονία του αντιπτεράρχου Κώστα Ηλιάκη από Τούρκο πιλότο, στις 23 Μαΐου 2006, στη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών που είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο». Και τόνισε ότι η σκέψη του ελληνικού λαού και όλων των πολιτικών δυνάμεων θα έπρεπε να είναι δίπλα στα στελέχη των ΕΔ που μάχονται προασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία «ιδίως τις στιγμές αυτές που η Τουρκία προκαλεί ανεβάζοντας την ένταση και στην περιοχή του Αιγαίου και με απειλή για “Αττίλα 3” με εισβολή και κατοχή στην κυπριακή ΑΟΖ, δηλαδή στην ευρωπαϊκή ΑΟΖ».

Ο κ. Καμμένος προσέθεσε ότι και ο Πρόεδρος της Τουρκίας προκάλεσε, την Κυριακή 19 Μαΐου από την Σαμψούντα, δηλώνοντας ότι «δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού και αντίθετα ανακοίνωσε ότι έγινε γενοκτονία του τουρκικού λαού». Επισημαίνοντας ότι η απειλή της Τουρκίας αφορά κυρίως την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές εκλογές, καθώς η Ελλάδα θα κάνει το καθήκον της στον εθνικό άξονα Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις της Φ. Μογκερίνι, που καταδίκασε τις ενέργειες της Τουρκίας, και του Ζ. Κ. Γιούνκερ. Ωστόσο προσέθεσε ότι «Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο ανακοινώσεις συμπαράστασης σε μια χώρα-μέλος, σημαίνει κοινή άμυνα και εξωτερική πολιτική και ενεργοποίηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του κοινού μηχανισμού άμυνας». Και ζήτησε και από όλες τις δυνάμεις από όλα τα κόμματα που θα προκύψουν μετά τις Ευρωεκλογές την άμεση προσφυγή στην ενεργοποίηση του μηχανισμού αυτού και στην υπεράσπιση από τις ευρωπαϊκές αμυντικές δυνάμεις της ευρωπαϊκής ΑΟΖ, ιδίως σε μια στιγμή που είναι μαζί μας όλες οι μεγάλες δυνάμεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί