Ο δρόμος της Μεσαράς και οι μεμψίμοιροι

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι vardoylakis-manolis.jpg

Του Μανώλη Βαρδουλάκη*

Το Σάββατο 18 Μαΐου παραδόθηκε σε κυκλοφορία ένας δρόμος που τον περίμεναν πολλά χρόνια οι κάτοικοι της Μεσαράς , του ΝΑ Ρεθύμνου και όχι μόνο . Φαίνεται όμως ότι σε πολλούς δεν άρεσε αυτό και προσπαθούν να τον απαξιώσουν  ή να θεωρήσουν ότι δεν έγινε  κάτι σημαντικό .

Για τον λόγο αυτό πολλά ΜΜΕ  υποτίμησαν πάρα πολύ το θέμα ή συνεχίζουν να αναδεικνύουν  αδυναμίες  που έχει το έργο για να το υποβαθμίσουν . Θα αναφερθώ σε ορισμένα από αυτά .

  1. Έπρεπε να παραδοθεί τώρα (προεκλογικά) ο δρόμος χωρίς να ολοκληρωθούν οι κόμβοι  ?
  2. Ο κόμβος στο Καστέλι δεν είναι ο καλύτερος .
  3. Ο Κόμβος Πλουτής είναι προβληματικός.
  4. Η επιτρεπόμενη ταχύτητα του δρόμου είναι μόνο 80  χιλιόμετρα και πολλά άλλα . 

Η προσπάθεια να παραδοθεί τώρα το έργο (για να αποφύγουμε την επιστροφή 71 εκατ ευρώ) ήταν τεράστια και ο στόχος επετεύχθη. Το γεγονός αυτό αποσιωπάται  , αντιθέτως θεωρούν ότι η παράδοση έγινε  για προεκλογικούς λόγους. Ήταν τελείως συμπτωματικό ότι συνέπεσαν τα δύο γεγονότα.Πρέπει όμως να μας απαντήσουν όλοι αυτοί «δεν έπρεπε να παραδοθεί ο κύριος άξονας (παρόλο που ήταν έτοιμος )για να μην συμπέσει με την προεκλογική περίοδο» ?

Οι κόμβοι στο Καστέλι και στην Πλουτή ολοκληρώθηκαν στην προηγούμενη εργολαβία ,για αυτούς που τους παρέλαβαν τότε δεν γίνεται καμία αναφορά . Η σημερινή διοίκηση του ΟΑΚ καμία σχέση δεν έχει με αυτά, αντιθέτως έχει σκοπό να βελτιώσει ή να λύσει τα προβλήματα που βρήκε .

Οι προδιαγραφές του έργου ήταν δεδομένες ( από πολλά χρόνια) δεν ήταν δυνατόν να αλλάξουν τώρα . Εκείνο όμως που έχει τεράστια σημασία είναι ότι αποφεύγονται 2 χωριά (πολύ δύσκολα κυκλοφοριακά ) και ένας δρόμος πολύ επικίνδυνος επειδή ήταν στενός και γεμάτος στροφές  .

Όλα τα παραπάνω τα ξέρουν αυτοί που χρησιμοποιούν τον δρόμο και δεν τους απασχολούν, αυτό που σχολιάζουν είναι ότι για  Μοίρες – Ηράκλειο χρειάζεσαι  35-40 λεπτά και έχεις μεγάλη ασφάλεια .

Καλό θα είναι να σταματήσουν  τουλάχιστον οι μεμψιμοιρίες από αυτούς που δεν έχουν το θάρρος να πουν μπράβο σε όσους συνέβαλαν  για την ολοκλήρωση της αρτηρίας και αυτοί είναι πολλοί, κυβέρνηση – ΟΑΚ – πλειοψηφία των κατοίκων της Πάνω Ρίζας .

*Ο Μανώλης Βαρδουλάκης είναι εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ του ΟΑΚ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο Ηράκλειο με τον συνδυασμό “Κρήτη η ζωή μας”, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Σταύρο Αρναουτάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί